[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
唔好意思 正皮咗 想負皮你的.
但係呢度唔啱對fashion有興趣嘅追 你會唔會介意去隔離po 多謝你肯俾心機追btw
嗰邊啲資訊比呢邊有用好多
有過去叫做追po支持下你
多謝你
加油!
靚嘅唔貼
搵埋d 咁撚核突嘅款
貼吓Armani Valentino Mcqueen 都好呀
會唔會有谷討論啊
你可以睇吓我另一個post 有多啲符合你審美嘅嘢
我有另一個post深入啲去賞析啲作品你可以睇吓
講小小啦
喺連登講fashion就問你why no ready to wear嘅functionality
其實無咩討論空間 你起碼了解時裝既歷史 其實同一二戰/政治/時代有關
beat generation 女權上升 影響trend
各大牌子百家爭鳴
點解川保久玲山本耀司可以喺法國出名
如果你地無去睇開 了解過 歷史根本一匹布咁長 就莫講欣賞鑑賞
簡單啲講 個堆衫有concept 佢地歸納為解構主義 未來主義
fashion就好似 音樂 話劇詩詞和舞蹈
唔同門拜 唔同genres
你可以膜拜佢like a masterpiece
你亦都可以見到佢一啲感覺都無 甚至覺得好醜
唔同時期既作品 反映唔同時候既文化 fashion嘅責任未必係取悅眼球 有時甚至係批判緊某啲野 未必係mainstream/大眾認同 like balenciaga

你覺得醜而否定某幾個流派/designer is fine. 但唔好用ready to wear 用uniqlo去「比」fashion show嘅衫

好可惜 點解香港無呢啲入門課程了解下近代時裝
真 我覺得我返工果橦野d 人好多唔同style
睇來Ching你唔睇我啲新post 建議過來留個名 我哋會詳細了解吓fashion show
fashion咁蓬勃都孤芳自賞 食屎啦香港人
jojo仲潮過好多二流fashion show, 不過唔知點解又突然間話"證明jojo識得spreading, 你地歐美fashion撚孤芳自賞"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞