[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
係晒鳩氣 同你呢啲傻鳩解釋真係晒氣
你呢啲垃圾=中西紀批評realism係垃圾/19世紀話impressionism唔知畫乜撚嘢嗰啲傻鳩一撚樣
咁你覺得香港啲柒頭個個著制服 冇美感 冇突破 冇重點咁係好?
咁你又唔好咁標籤
畢加索嘅畫佢本身只係自我追求
唔係畀我哋睇
喺連登講時裝 你擺啲演唱會showpiece出嚟都會有一村人質問你點樣搭地鐵著 連登標準嚟講 男就應該U記T恤牛仔褲 女就最好唔著 討論已完
其實生活都係藝術嘅本根黎

設計係貼地過藝術
靚既係意像
條蕉極其量只係蕉
你講你呀
你覺得自己有咩資格屌
同兒登仔講fashion簡直係對牛彈琴
成班冇tastes冇見識冇學問
只會同你我u記老牛兩舊著幾年etc
你上面堆藝術statement 邊到搵返黎
衰過老高content farm
ching csm?
呢幅相我以為係油畫來
普通素色上衣
明知人地高級品牌貨賣幾百至一千係靚料靚cutting
都真係唔捨得買 最後都係去U記買一百蚊件

有時都唔知睇嚟有乜用,買唔起睇嚟做乜
其實鳩噏
不過我記得印象派當年係有啲人會屌佢「未畫完」喎
有錯請指教
好撚有覇氣
咁係咪個model著緊大雜燴?
點解唔拆返開一個model著緊 street fashion
一個model著藤演唱會look 要撈埋晒著係一個人身上?
Jil Sander 年代嘅Raf Simons係最正雖然佢拒絕承認自己係minimalist,但佢喺Jil Sander完美展現咩嘢叫less is more

Spring 2011啲color blocking好靚

最後一個系列好靚好優雅,過多十年睇都覺得好靚

Phoebe Philo嘅Celine我都好鍾意
唔同period既大師都有佢哋被稱為大師嘅原因
Art critic 既存在因此係必然既存在
但係嗰班critic主要係覺得構圖用色上唔遵奉傳統
唔值得睇唔值得欣賞

主要係印象派理念獨立於傳統學院藝術,好似古羅馬古希臘或者係聖經故事
佢哋主張同自居畫出存在於畫但唔存在於現實既畫作
畫既野更加現實

唔同藝術運動興起都係因為時代審美要新既刺激
好睇身高
無180都唔會carry 到
Fashion界,點解咁多基老?

連名店請嘅員工,都係多基老
其實唔係大雜燴
fasion show model果set係個designer自己配
按佢想表達既概念/主題/構思而襯既完整一套黎

反而係出到去啲形象設計、服裝師果班就真係左執右執
基本有番咁上下sense去幫個靚仔or靚女執
其實都唔會差得去邊
所以好多人唔知啲人去大型場合既服裝
其實就係睇唔明既High end fashion拆完重組既組合

演唱會果種其實就係另類既fasion show
好多都要重新設計/改衫
不過多數無一個大主題
多數係邊首歌/咩emotion就整一件咁
(其實好多都成日俾人話樣衰)
(印象最深係張敬軒唱春秋果套穿窿衫)
(同埋lady gaga果套生肉衫)
(少數有靚既)
(不過無乜印象好深既
學到識
Lady gaga 係咪講緊生牛肉個套

咩撚都唔識既我,純粹覺得couture果D衫好過癮

好似唔記得04定05 dior couture 果D盔甲造型好靚
單邊手著左盔甲 反而我諗起打機果D誇張既人設

著唔著得出街唔緊要啦,你咪當佢玩cosplay 囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞