[多圖][純分享] fashion撚顱內高潮

543 回覆
158 Like 481 Dislike
人地針對套杉問你件野想present咩concept 你又答左其他野 上面有巴打講左想present宮廷服..etc 咁我地咪明
上面有人答到喇
其它個啲問多次就屌鳩你玩野
個啲回覆同金鐘圖有咩分別
請問呢季有咩特別
我以前睇過一個美術品,裝置藝術嚟

佢係一把大間尺打橫擺,然後上面擺咗一張A4紙

個作品名大概叫”This paper is vertical‘

我理解係佢想表達一樣嘢,物理上係係打橫定打直,呢啲嘢其實係同其他物品交換之下產生嘅概念

好多藝術係類似呢啲概念表達

利申:無讀藝術,只係睇過千個當代藝術品,識幾個藝術家,久而久之嘅小小心得
Btw 如果大家鍾意睇靚野 個人推薦iris van herpen 佢啲3D print好癲 睇埋製作過程就明有幾勁

最尾個3行見唔到?
第一套好靚
因為我真係睇過過千件modern arts pieces,先夠膽解釋下。。。

而有大量其實我睇唔明,唔明話唔明,我覺得呢個先係right attitude
靚你老母 唔好話靚啊 陣間人地又叫係解釋點解靚 你點睇得出 講完之後又話 喂你背書既
第一頁啲留言咩事
你解釋好好多
但我覺得未必關日本古代宮廷服裝事
冇咗最重要條腰帶
日本古代女子服裝,得件外套嗰啲,記得好似冇腰帶?
呢啲就算浮誇獨特到一般人出街唔會著,但係行外人睇都會覺得好靚好奪目
同埋再上一個氣球衫好似幾難整,個波漏氣之後著落model到都好fit身
圖一真係幾靚
嬲咩姐
咁人地真係講到呢兩套可以欣賞3d print 同製作呀嘛
你講到野出黎俾人聽俾人學你咪叻囉
Issey Miyake 一直係行幾何設計路線
就係希望用一個超乎想像既物料 剪裁
呈現一樣你未見過既視覺衝擊
佢上面呢件設計靈感係野口勇Akari同風紙燈中得到設計靈感 希望營造Model身上幾乎冇出現任何重量可以伸縮筒裙輪廓 形成手風琴展開既感覺
其實你咁樣解釋咪得
大家都係想要一個好精確嘅解釋

我承認我解錯,因為我完全冇任何時裝藝術嘅了解
Body meets dress, dress meets body!!
上面有條友起勢咁踩,睇返佢啲post大部份都喺動漫台同遊戲台
你算係好溝通啲 上面個啲話咩柒到冇人著出街既衫冇人會欣賞冇人會鍾意 你會覺得同佢解釋完都嘥氣
為你嘅無知感到悲哀
你明明就淨係鍾意John Galliano
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞