屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
入到大學就見到
同埋要數到先有?

南京大屠殺死咗邊個呀?
老實講,一直好擔心宜家香港本土主義抬頭會成為納粹主義的溫床,即使係民主社會種族歧視都係一個大問題,而香港對少數族裔的制度性歧視真係唔知幾時可以解決
樓主撐送中
香港人咁多人已經生活艱難,仲要體諒班影響自己人身安全嘅人
好難有人咁大愛囉
南亞狗霸車位收錢
我認為香港種族歧視問題 好大因素係因為政策(都可能係政治)

新加坡打散曬 佢哋歧視相對冇咁勁(對比香港)
咪就係...中國都有兩個律師肯幫12香港人添 咁點解連登咁憎d中國人, 因為
個比例囉

同樣地我都信好多南亞人係上進正經, 每次見到送外賣上落貨係南亞人我都覺得呢d人好好, 肯努力做野對社會有貢獻, 但屌南亞人個post指出既南亞人帶黎既治安問題的確發生都係事實喎, 以前d post仲會post金剛棒, 個比例都唔細先會令有部份人反感啫

最後講一句政府政策問題令到佢地誤入歧途就得?
大佬條路點行係個人選擇黎
大學見到係有,但見唔到大把,ug我唔熟
但pg見到個d都係外國入嚟讀書

你講得大把,少少prove都無,講唔過去下話?
屌你......呢個PO屌鳩南亞狗
無啦啦又要屌埋支那狗
要屌支那狗就另開PO啦
樓主不如邀請幾隻南亞狗去你屋企食個飯先
傻西大愛左膠
有心為香港人
一心黎攞著數既 就根本唔係人
有班友以為本土=鼓吹種族歧視
一係ON9,一係5毛
係黑社會做既

只係黑社會搵佢班打手南亞狗做姐
聯南抗支似乎係比較可行嘅做法
五毛又玩分化都睇唔明,仲好意思話自己經過過反送中的洗禮

懷疑啲真心膠都係港豬嚟
南亞精英同南亞低層嘅差距大過南亞人同南亞人鄰居。
既然種族同語言差距細過政治階級,就已經代表種族差異維持小共同體和諧嘅利,大於佢破壞大共同體和諧嘅弊。

而融入政策嘅客觀效果就係打散小共同體嘅凝聚力,打成一盤散沙。扶植嘅「精英」除咗錢多識嘢多,就冇其他長處,犧牲嘅卻係自身嘅文化同傳統以及社群嘅凝聚力。

我認為,所謂種族融合政策,只係柔性嘅社群瓦解或者係中央集權政策。而對於任何集權嘅舉動我都會反對。
Proud boy 都唔玩白人至上啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞