屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
呢幾日無端端咁多人出PO 屌南亞人,一睇就知咩事啦
你睇下呢個PO,幾多打手同一個時間上水
你話呢排有D 咩關於南亞人既大新聞就話啫
有班人專登係度無風起浪
其實真係好撚搞笑
佢地偷渡過黎
又搶又食老綜又拎福利
又姦淫擄掠
連登仔而家就話我地歧視
唔怪知有人話香港一等公民有咩用
呢D先真係VIP, 佢地一路食緊自己既福利
都唔知 為左政治 為左自己幻想可以對抗中共 係到盲目支持
你地CONNECT D南亞勇武出黎斬差佬未呀
本未倒置 坐大呢D毒瘤同犯法行為

連登仔乜7都唔知唔識
剩係知唔同意南亞人=歧視
自己唔正視佢地既行為
佢地既論點得幾個 雙重標準
1.我識D南亞人好好
2.人地土生土長
3.英籍兵後代
4.IT IBANK尖子
5.有賓周既成日話佢地好安全
6.起碼好過中共種族清洗 我地要團結外族

以上都係廢話
講得呢D全部都係未接觸過
未了解過 一味死撐
9成南亞人都係偷渡 9成都做犯法野
我夠識大陸人好撚好啦 你地咪又係歧視
話佢地有禮貌個D仲ON9
呢D100%未接觸過真實
佢地最鐘意做門面野 佢地有禮貌都係為左自己南亞人印象好D渣ON9 因為佢地都知自己人好多人犯法 傻閪

好似香港人去英國做外賣仔都講做足呢D野
等人印象好D 方便日後黎既香港人
你地就好似D撐警藍絲咁 一味死撐差佬無問題 自己諗下係咪同佢地一撚樣 黃? 黃條撚咩 咪同藍一樣無個人思想 .
仲有死頂因為你地無親身經歷過佢地騷擾 無了解過, 我只係希望有日發生係你地身上 同埋有賓周既 唔該 唔好再話自己一個去SSP同南亞人好安全 貪你有屎忽吉呀?傻閪
BLM
d包頭女人黎到香港完全冇生產力唔做野 有咩就話個宗教 傳統係咁
正常都唔會有港男鐘意啦
生一堆拎綜援就最叻
以前舊登一路都屌蝻屌左咁多年啦傻閪
就算依到都好,不嬲都間唔中有人屌蝻
依班蝻社群係香港製造咁多問題可以叫無風起浪?
講到尾駁唔到就一句打手撻埋黎
左膠不願面對現實
你與其係個mon面對幻想每個人種都美好
不如試下身體力行去幾轉蝻村/多蝻住既屋邨
男女都照視姦架啦佢地 第三世界d人係咁
唔夠南亞人打 只好幫佢地奶
少數族裔個到唔多認同
咁佢地事實係香港地嚟講係minority group
就好似亞裔係美國嚟講屬於minority咁

應該改政策
咪撚再放呢班人種入黎
唔係針對你,係你地,所以咪話你地on79囉!夠膽話人冇接觸?做少數族裔服務添啦!要同你曬CV? 我夠膽話你地嘅「接觸」只係喺深水場見過佢地,喺新聞見過某人士姦淫擄掠,香港人冇姦淫擄掠?去排除埋佢地丫嘛,低端人口丫嘛~

難民身份一個月拎到嘅援助係一二千蚊,唔可以打工,捉到就會失去難民身份,隨時遣反,加上,難民身份極之難攞,攞到香港身份證嘅絕對唔係深水埗果啲,即係要係投資移民,或者香港出世。

你地以為佢地拎好多資源,社區派野,佢地唔會知,資訊未必有英文,就算有英文,佢地都未必識英文,佢地用嘅係自家嘅語言,印度人都講唔同嘅語言,唔係「印度話」,Hindi, Tamil, Bengali..... 菲律賓又係;所以南亞族裔普遍去到外國需要聚埋一齊,就好似大部分香港人去外國讀書都係同香港人玩,因為有共通語言,係安全感問題。

聚埋一齊唔等於佢地就必然會犯法,但的確有一部分人係以犯法為生,例如販毒,因為部分人拎左難民身份就完全唔可以做野,但所謂嘅福利一個月得一二千蚊根本唔夠用,哩部分搵到佢快而唔駛點做野就可以生財嘅方法;但大部分人,都會寧願去做黑工,去搬搬抬抬,正常一工$800嘅,佢地攞到$500都偷笑,但都係工程入面最粗重嘅擔抬,哩部分嘅人就係老實自己賺錢養家,冇福利,因為唔係難民,係冇身份人士,再俾僱主剝削,然後一定冇得申訴,勞工法例唔保佢,佢拎左啲咩著數?

你地思想同中共一撚樣,人地想清洗維吾爾族、藏族,你就想搞香港少數族裔,佢都係想排劣喳嘛,唔係咩?所以話毛主席啱你地。定係用納粹形容你地貼切啲?人地洗猶太人,覺得日耳曼人先係最高等,你地想趕我地嘅少數族裔,覺得「香港人」最高等,納粹,赤納粹,哈,俾哂你地啦~

香港俾你班仆街執政咪又係仆街,搞咁多野做咩丫,抗乜撚野掙丫兒登仔... 民粹就民粹啦,民主你老母咩...

(向大部分非歧視撚嘅巴絲致歉,本文中「兒登仔」一詞並不指向你地,本文只針對歧視人但放過自己之雙重標準人士。)
南亞幻幻幾正
生咁多女又唔做嘢 完全冇生產力班人
好撚on9
一句工作會對住撻埋黎就想否定哂人地每日既遭遇
我自己住既邨出出入入都係蝻
日日對撚住仲唔叫接觸咩

冇身份人士咪即係話係入境黎到香港舉手果堆
打黑工捉完遣返到佢地既就唔會咁撚多啦
同埋唔好咁撚無知淨係睇佢地難民黎港條數啦
就算佢地冇身份證,留夠7年都可以申請做永久居民
到時就用「香港人」身份做保證人申請佢啲老豆老母屋企人黎香港做受養人
佢地落到黎夠7人又可以申埋永久一份無限咁loop
再計埋佢地啲女人好似畜牲咁撚生得,下一代咪直接計中國藉拎香港身份
依啲咪係你條柒頭所講既有身份證人士囉
投資移民你估仲打依啲工咩

傻閪

(本文中「傻閪」一詞並不指向你地其他人,本文只針對你條柒頭做野接觸到下扮撚哂最了解既人士。)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞