屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
無論時間 全撚部賤種
香港一個南亞人都唔可以留低
死返南亞
我唔屌南亞人其他野
我就講教育嗰度
你仲以為宜家政府assume佢地識普通中文就夠?
你知唔知政府一個南亞學生一年比幾多資源間學校去請人特登教佢地中文,特登整埋個校本課程比佢地讀。唔識嘅自己google下hku謝錫金教授。 但個重點係班南亞細路自己唔願意去學,唔係學校無資源幫佢地。好多學校攞政府資源有埋部ipad同額外請個老師去教佢地寫中文,大部分都踩你都on9,係連小學生都係咁。佢地班家長生完就唔教,老師上堂講佢地唔聽,放學就成群結黨。你唔係覺得教育上,家長唔需要管教啊,老師點教家長唔幫都無用。

讀少數族裔學校又話歧視,讀local學校,考試跟local程度又話難,請問我地去到英國可唔可以要求英文唔好咁難啊?

你問我點解咁清楚,我就係政府特登出資源請翻嚟教佢地中文嘅中文老師。
天琦投曬名狀啦
咁佢係咪黃皮膚啊 識講廣東話又點
我夠識講英文 我係咪英國人啊
通通死返南亞
廣東人嘅廣東話同香港人嘅廣東話係唔一樣
泛粵語文化圈咪即係文化泛民族主義

基本係偽民族
Gchi
咁土生土長鬼佬呢

當唔當香港人
Push
正視聽
根本問題唔係個種族問題
咁香港人同南亞歷史+利益+教育唔同
完全唔係共同體,所以無需要平權
黑命貴
梗係唔當 都唔撚同種族
泛民/細良國父:天琦係北方黎既𠝹票鬼,收左錢去坐監
蝻可以係雅利安人種,同力架差好遠
你講得岩, 問題就係班偽善左膠當你段野睇唔到
佢地唔係唔知, 而係需要一個懶係對南亞唔公平既理由
方便佢地拎道德光環
黎到人地地方,唔主動 融入人哋文化,唔學人哋語言文字,仲屌人地教育政策唔好
多撚謝南亞之父
來搶撚晒資源
仲要攪到啲區雜晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞