屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
而係英國,這種族都係學英文。而係香港 少數族裔就係少數族裔 要人幫,但係咁樣就造就左一個環境,佢哋冇動力去學。

如果我哋當正常香港人去處理,情況可能會改善。
*乜種族
趕佢哋返南亞
等佢哋學返自己嘅語言
認祖歸宗咪幾好
同大陸人屌9香港唔比大屋佢地住一樣, 大種乞衣大種黎
58萬以上,算唔算多? 南亞人
君雅bb
宜家仲要份工都可能無得做
在2016年,少數族裔人士數目達584,383人,佔香港人口約8%及較2006年顯著上升約7成。在香港的少數族裔人士中,大部分為菲律賓人(佔全港所有少數族裔人士的31.5%)、其次是印尼人(26.2%),他們大部分是在香港工作的外籍家庭傭工。其他主要族羣包括南亞裔(14.5%)、混血兒(11.2%)和白人(10.0%)。在南亞裔人士中,印度人口最多(佔全港所有少數族裔人士的6.2%)、其次是尼泊爾人(4.4%)和巴基斯坦人(3.1%)。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/香港少數族裔

睇Wiki 都睇得仔細少少啦,好唔好
住土瓜灣,不能同意更多。一個家庭生5,6個,靠政府養,冇咩公民意識, 騷擾鄰居走租講大話樣樣齊,租過幾十戶南亞人,有質素嘅一隻手數得曬
有d識講會扮唔識
南亞種咁都叫少部份?
有唔少南亞大學同學,名校同普通校出身都有,20年人淨係識聽少少廣東話,佢哋覺得根本冇必要學,擺曬所有資源學英文仲有得屈港仔機,做咩要學
香港9成9講廣東話,佢地根本從來無諗過融入香港,唔該 躝返去你自己垃圾國家
我支持你屌鳩佢嘅
但係屌佢係兒登仔同佢哋屌南亞人係冇分別
問到777同盧偉聰口啞啞
字字珠璣 好有火
我唔係南亞睿 但都想多謝你 希望我哋嘅屋企可以更少歧視
至少普通話,你會識聽,人地屌你,你可以用粵語屌番人地

人地用Punjabi 話屌你,最怕你講句Thank You
你老母就支那
佢老味
有事就南亞手足
無事就南亞播毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞