屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
咪講咗佢哋正規教育
最多學到早晨,蘋果,你好,嗰啲程度。

咁你當然可以用香港人學英文去反駁我
我個回應係

1.我哋學英文嘅程度,高過佢哋學中文嘅程度(正規教育上)

2.英文多教育資源
其實你係咪有精神錯亂?
1.語言問題、文化問題、社會歧視程度唔同。
點解姦淫擄掠呢D犯罪行為會關語言同文化事?

2.文化低下,需要香港人文明開化佢地。
熱情文化係佢地HARDSELL自己既主題黎 唔係話佢地文化低劣 係想問點解熱情文化只局限女性?

3.唔安全,犯罪率偏高。應該幫助佢地融入社會,令佢地熱愛返工,有時間犯罪。
唔安全 犯罪率偏高 點解唔係首先要正視 停左行街紙先 而係不斷收留 增加佢地既人口 解決完一堆又要解決另一堆
仲有 佢地好多都視姦淫擄掠為正職

4.各有各口味,唔涉及歧視。

5.三餐都未搞掂好少有能力再理會政治,香港主流政治討論亦好少會預少數族裔;你問下d菲傭印傭,一樣唔多清楚時事野。
咁點解WECONNECT個陣又大大聲既?
唔洗忙住搵食?

6.犯罪率偏高、偏見,各佔一半。
比單九龍城強姦斬人 鬼妹失蹤既新聞黎睇下先
7.其實服務業對白人招呼特別好都係歧視,只係冇人理。

8.有 身為gay佬著裙俾佢地騷擾。所以希望佢地下一代讀多d書唔好咁白痴。

9.你地來來去去都係講「好嬲好嬲、點衰點衰」,依d大家都明、係人都知。但我係提出緊解決之道;就係令佢地返工同供樓。
搵個打得既黎覆下我既10點得唔得
一黎就黎過癲既
D左膠大愛係咪走哂?
扯爛左好似要娶佢地
師兄食得咁偏?
兒登仔:

黃南亞人=香港人
藍南亞人=垃圾
反南亞狗已是少數聲音了屌
首先點解你覺得有語言障礙, 文化低下, 有姦淫擄掠傾向既人會想同你番工供樓?

而你話要幫助到兩族人和平相處就係令呢批人獲得更多資源, 咁樣只會嚴重傾斜資源分佈令香港人更憎佢地渣啵...
吓?屌下都唔得?你咪好似德國人咁,俾人姦殺都熱烈歡迎Lo,我依家屌你老母,快撚d歡迎我屌埋你老婆
兒登都有人認真
大把後生仔女
睇兒登 文宣一句就=係真 係正確
接收單一既資訊
警犬:
正如有d深圳河以北來既新香港人,唔尊重香港文化,甚至乎對香港冇貢獻
我就一撚定鄙視呢班生番,理撚得你咩血統
我黎做個總結,大家唔好再屌南亞人了
佢地都唔想黎香港架
既然都黎左不如大家幫手捐下錢幫佢地脫貧
幫佢地比埋首期供埋樓
等佢地唔會因為咩都冇而犯法
漏咗送老婆仔女被佢地屌
唔係架話佢地發洩唔到 好慘架
我講嘅係土生土長個班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞