屌南亞入一入嚟 睇完回應下

764 回覆
1058 Like 154 Dislike
我意思係種族上要視為香港人
治安問題都要處理 唔係由佢地
但連登啲post一屌就地圖炮,已經見到幾個棕人frd feel offended,話有需要時就we connect,轉頭就南亞狗
樓主已經講得好清楚,好多問題核心都係政策
無知之幕
後面係隻馬騮咁點
蝻狗天生就係賤種低下一族
1 支那人冇姦淫擄掠?

2 因為人地唔係gay

3 有咩問題?

4 因為港男唔爭氣

5 乜撚?

6 因為一個係地區 撘巴士都會經過
一個係樓宇 唔會無啦啦入去

7 因為佢地被人歧視得最嚴重

8 接觸過 但冇被人影響

9 因為正常人唔會同你呢啲p牌五毛討論
有資源都唔學仲想點,唔通因為佢地冇動力學,所以再投放更多資源改善個環境等佢地學。連佢地都唔努力冇人會幫到佢。
哩個post入面嘅種族歧視簡直傷害眼睛... 恐怖到我寧願俾人叫五毛都唔叫香港人... 如果香港人係等於排外,係唔睇歷史點解香港會有其他種族,係唔去理解唔同種族嘅人究竟做緊咩去自強,我真係寧願唔係香港人...

你嬲一個種類嘅時候係嬲緊果一班人,定係一啲政策導致果班人出現某啲行為,定係討厭特定個體,定係啲咩?根本冇諗!香港宜家係好難有難民身份,得極少數嘅人係可以拎到難民福利!如果你係話那些年走黎嘅,咁你咪怨果個年代嘅政府冇做好人口政策囉!喂瑞士芬蘭夠福利好啦,唔見你去做難民攞下福利?做咩踎喺香港?如果佢本身家鄉係好嘅,點解要走?菲傭姐姐好多大學畢業,喺香港做菲傭高薪過喺菲律賓做老師,唔駛養家的話佢地好想離鄉別井?

如果話「香港嘅回教」點點點,係香港有問題,回教有問題,香港嘅回教有問題,香港人睇回教有問題,定係香港嘅一部分信回教嘅人有問題?咁係佢個人本身有問題定係個宗教有問題?定係睇佢地嘅你有問題,因為你唔理解?

仲有,南亞係咩啊?有好撚多國家架,人地撈得掂係責任,潦倒就係仆街啊?去九龍城食泰國菜唔見你嘈?去印度餐館食naan bread又唔見你怨?知唔知香港有非洲人、南亞人係大banker,真真正正秒秒幾百萬上落?部分腦部發育欠健全嘅兒登仔緊係唔知,根本接觸唔到係咪?一句「南亞人」就彷彿佢地攞哂你地啲資源,自己睇下報告點解咁多少數族裔窮人啦!有幾多資源真係落到去佢地身上,有幾多資訊俾佢地知發生緊咩事,可以發的話都唔會選擇住劏房啦!窮唔係罪黎架!

你班歧視撚就真係要管,唔識尊重人嘅人唔配有自由,無知唔係一個擋箭牌,如果場運動冇教識你地批判思考,你縮入毛主席個西到等佢教你啦...

擁抱香港價值就係香港人
香港人從來唔係排外,我地好歡迎日本人,歐美人
但正常人都會排劣,例如蝻同蝗

tui
由佢地係度講囉

真係出到黎
佢地聲都唔聲喇
梗有人以咩咩原因自居去踩別人,南亞人都要食飯生存,我見好多搬運公司請既南亞人都肯做肯搏有禮貌,對啲無知人既偏激分化撚,睇完只會一笑置之,當佢係青蛙。
連登極權左膠學埋美國極左技能
南亞賤種打殺強姦用合理負面眼光睇佢地就被屈歧視 話你法西斯,要無上限包容接受南亞犯
屌你老味屌咩屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞