測量(GP, BS, QS)討論區

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
有無巴打可以講下qs同bs邊個discipline hea d
利申:year3 下年要揀bs定qs 對兩方面都無話有特別既興趣

2個都hea 根本成科都hea

依個真 依家個個都當晒Surveying係professional 收分同archit差唔多 真係得啖笑

你叫啲archi玩contract 佢地未又喺七下七下,唔好自己打低自己啦

廢要認
某部門 BS職系已有大量Archi
仲要升得好快

讀Archi入政府BS比同行笑啦,拎黎打飛機
你知唔知同樣歲數,BS/Arch background 入政府做 BS, BS background 隨時拎高Arch幾個point 唔通又拎黎印證arch 廢咩
其實係qs consultant考完牌係咪即刻有30k

呢兩三年係

識人無,to tier consultant, 計埋bonus搵勻先有

計埋ot錢會有
有無巴打可以講下qs同bs邊個discipline hea d
利申:year3 下年要揀bs定qs 對兩方面都無話有特別既興趣

依個真 依家個個都當晒Surveying係professional 收分同archit差唔多 真係得啖笑

你叫啲archi玩contract 佢地未又喺七下七下,唔好自己打低自己啦

廢要認某部門 BS職系已有大量Archi
仲要升得好快

你知唔知同樣歲數,BS/Arch background 入政府做 BS, BS background 隨時拎高Arch幾個point 唔通又拎黎印證arch 廢咩

高人幾個pt咪又係比人爬頭

廢要認某部門 BS職系已有大量Archi
仲要升得好快

高人幾個pt咪又係比人爬頭

S位唔覺特別多arch,個base 細%先可能高啲
C以上即頭無
其實係qs consultant考完牌係咪即刻有30k

呢兩三年係

識人無,to tier consultant, 計埋bonus搵勻先有

計埋ot錢會有

你岩
<blockquote><blockquote><blockquote>其實係qs consultant考完牌係咪即刻有30k

呢兩三年係</blockquote>

識人無,to tier consultant, 計埋bonus搵勻先有</blockquote>

計埋ot錢會有</blockquote>

你岩

咁睇黎考完個牌早走早著
土地測量

最閪嗰範

我做緊

唔准咁話佢

我讀緊

醒下啦 人地冇預LS入黎呀

點解反而得LS 有course 叫surveying
留名
出面個巿係咪真係咁差 想搵工
但未劈炮 淆變失業廢青
但未劈炮 淆變失業廢青

QS會唔會抵諗啲唔一定要做建築
有冇人知Aecom aqs幾錢人工左右
Hd兩年經驗
bs asso,好擔心出黎冇野做
公司出ad請極都請唔到人

邊個stream 😨😨

邊個stream 😨😨

qs

邊個stream 😨😨

qs

說好的淡市呢

邊個stream 😨😨

qs

咩offer
Mc Qs做到好頹

邊個stream 😨😨

qs

說好的淡市呢

可能公司要求高

邊個stream 😨😨

qs

咩offer

唔清楚
土地測量

最閪嗰範

我做緊

唔准咁話佢

我讀緊

西科西工
但未劈炮 淆變失業廢青

QS會唔會抵諗啲唔一定要做建築

有冇人知Aecom aqs幾錢人工左右
Hd兩年經驗

推推
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞