測量(GP, BS, QS)討論區

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
做consultant qs 好辛苦 覺得唔會有前途

點解咁講? 如果俾你考到個牌都覺得無前途?
咁答案係b定d

我認為1,2,4都not required
唯有簡 D.
今日投左票未 各位師兄

25 個,唔好漏

係唔係得rps先可以投?

唔係
有投既都當選
想問下巴絲,而家bs fg人工大概幾多倒?
19 GP仔係到
點解個個都係QS BS
冇人講GP

金門qs trainee interview 有咩要注意

聽講市差連fellow 都未必有return offer

政府21k
個個巴打都講QS BS
有冇人係GP
year 1 lm

政府21k

如果consultant呢?
個個巴打都講QS BS
有冇人係GP
year 1 lm

fresh grad gp 最低人工 同最少grad job
好似係
留名

政府21k

如果consultant呢?

17.5
qs留名
做緊細MC既QS,上司好肯教,但番六日好辛苦,諗住做年半左右轉番五日MC算
金門qs trainee interview 有咩要注意

聽講市差連fellow 都未必有return offer

fellow灰緊
勿相認
離題一問
我想問下其實Geomatic係咪真係都計入測量入面
我係讀其他科出身, 原本只係打算讀個GIS master黎當進修下 d spatial analysis既 skills(係外國)
之後搵下 d 資料先發覺原來唔少GIS master programs都有RICS accredited
做緊細MC既QS,上司好肯教,但番六日好辛苦,諗住做年半左右轉番五日MC算

邊間MC可返五日?
返五日半已經好幸福
做consultant qs 好辛苦 覺得唔會有前途

點解咁講? 如果俾你考到個牌都覺得無前途?

係consultant有牌同無牌做既野都無分別
有牌純粹係公司可以拎你個名黎報job
GP 前景如何
GP 前景如何

小弟正是GP 上年grad 無後悔入行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞