買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Panel應該都係韓國LG生產

OLED水貨唔係平好多
想請問買水貨係咪都係盛澤同best of best?兩間狼無話邊間會好啲
想問下巴打們點睇sharp
部bk1x 70吋都係14k
睇真d原來係edge led
價值只剩下日本Panel
兩間都好
啱啱問咗兩間,都話無q70t 43吋,可惜
一定要43?
Q70T冇出43“,大陸通常55”起
Samsung 43TU8500 行貨
$4480
1. 50HZ 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6500:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP

Samsung 43Q60T 行貨
$5560
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K Lite影像處理器
屋企人話唔慣咁大,我自己就想直接買49/55嘅,難得q70t性價比和高又有hdmi2.1
唔好意思另外聽請問55吋嘅q70t水貨幾錢到,我廳坐嘅距離部電視有230cm,其實55吋真係唔大吧?
睇慣就會舒服 你屋企人如果多更加應該買55‘’
水貨盛澤賣緊$4660
Botb就$4750
55Q70T $4660

2.3米 55”唔大
我兩米 好fit
岩岩開埋擴音功能 啲低音即係出左
即刻突出左*
想請問55吋 q80t 幾錢,但呢排我睇po好似話q80t反而有啲問題?

昨天系統更新左未?
55Q80T $6780

建議55Q70T+Samsung HW-Q60T soundbar
未更
因為呢佢啲ports位喺係部機左邊
但你都知架啦 我個玻璃櫃又係喺左邊
變相頂住曬
wifi更新啦
未出最新呀
oic

有新電視用真是好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞