買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
你放到55"咩? 唔係要43"??
夾硬黎我掛牆
掛牆都要夠位先得架, 以下合哂你要求, 支援PS5

Samsung 55Q70T 水貨
$4660
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強對比, EDGE LED
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM, 完全支援PS5

推薦FACEBOOK搵BEST OF THE BEST / 盛澤影音

以上兩間都可以安排送貨, 裝機, 掛牆(要加錢)
買啦 我岩岩都買左
咁平? 我見好多鋪都做緊4000幾
唔該巴打,咁如果有位放買55好過43?
應該都係水貨
你電視同坐位距離幾多?
如果佢唔提我直頭唔記得左依回事
記得你嗰陣講過
想問下深水埗HD Life買電視得唔得?見佢個價特別平
我啱啱行過Avlife 見佢賣緊4380 冇問到行定水
有冇師兄update完q80t,打機lag既情況有改善到?
Avlife一定係行貨啦~
可以的
頭先行過睇下D電視 幾間都係擺Q60T Q80T 同Q95T 係唔擺Q70T出黎
百記反而有擺齊曬
可能唔夠位

Q60T/Q70T分別只係PANEL HZ, 同埋影像處理器

Q60T又平D, Q70T同Q80T價格接近, 自然放Q80T

我去AEON睇得Q60T咋, 同埋TU7000, TU8000
2米左右咋
55"啦, 2米43"太細
以下合哂你要求, 支援PS5, 4千幾買行貨只可買到入門43", 水貨就可以買到中高階55"

Samsung 55Q70T 水貨
$4660
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強對比, EDGE LED
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM, 完全支援PS5

推薦FACEBOOK搵BEST OF THE BEST / 盛澤影音

以上兩間都可以安排送貨, 裝機, 掛牆(要加錢)
日日睇呢個post 真係想狗衝部q70t番黎
55Q70T水建議係邊度買?
點解唔沖
唔該晒
S&G OR BTOB
$4660 OR $4750
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞