買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
幾錢入,我都想買部
q70t 75水唔知幾錢
你自己問盛澤
建議你入55Q70T($4660)

Q80T 打機暫時有lag現象
反而70t冇咁攪笑?
Q70T暫時冇巴打反映有問題
岩岩更新埋最新版本
玩fifa好正常
謝謝,另外想問問soundbar係咪都係用返三星嘅好,如果用三星電視

本身想買sony z9f嘅
用番3星好

HW-Q70T
各位用緊Sony嘅巴打
有無試過更新完連唔到wifi?
可以點搞
尋晚更新完今日開就用唔到

利伸 43X8500G
重新開機試下,按實搖控power制6秒

再唔得就重設部電視
其實q70t 電視就無咩所謂

z9f > hw q70t
點解呢
指教下
得左
原來重開機要撳6秒 以為就咁撳power制
唔該巴打
用q70t 電視沒有 q symphony function
q80t 就有
不存在用Samsung 會好聲D
最多係可以用同一個remote 控制哂電視 soundbar
我想買LG 55吋果部OLED CX 黎打機,夠唔夠做?
其實可以入設定去重新開機,不過按搖控快捷D
我覺得一套會比較自我感覺良好D, 同埋少D兼容問題

HW-Q70T一樣可以加後置喇叭,再唔係入HW-Q900T
夠做,不過小心燒印
咩叫燒印?

長時間連續顯示影像或重複顯示相同影像時,有機 EL 顯示器 (OLED) 可能會發生永久性的殘影現象。
為了保護螢幕,請盡可能避免使用可能會造成殘影現象的影像

下面是可能引發殘影現象的影像範例:
螢幕上下端及/或左右側有黑條的內容。(例如:Letterboxed、4:3 畫面)
相片等的靜態影像。
可能在螢幕特定部分顯示靜態內容的電玩。
螢幕選單、電視節目指南、頻道標誌等。
應用程式的靜態內容。
新聞及標題等使用的螢幕跑馬燈。
照咁睇,師兄介紹部Sony KD-55X9500H
好似正D
如果你要完整支援PS5, 買以下機種

Sony KD-55X9000H
$11200
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4800:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM, 完整支援PS5
7. 直下式32分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
點解仲平左既???
多謝師兄耐心指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞