買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
就係見q80t個stand正正常常先買
本身諗住買Sony 49x9500h 佢個stand就一定要食細soundbar
我想買,個sub都無位,求其放埋一邊當茶几
另外想問佢會唔會震到樓下
怕影響到樓下
但突出20cm
左邊平時係咪經常有人行?如果係 請放棄
唔係 隔離係冇野 離窗台仲有2個身位
隔離有個凹左入去嘅鞋櫃 但平日都冇咩點開所以應該都ok
咁如果無人行過/唔洗開櫃門 咁就ok嘅
當然啦已經唔美觀
的確係唔美觀
上禮拜先redesign完個房 客廳唔俾郁住
唯有過年前後搵籍口成個客廳redesign 整過個電視櫃就可以擺得靚靚仔仔
Tu7000同8000分別大唔大? 除左新舊款遙控 問左好幾間 tu8000都冇現貨
TU8500呢??

TU7000顏色比較淡,色域窄
你睇下nano91個支架再講
91起碼我屋企個櫃都唔會頂住
Q80t係頂到應一應
nano91個支架重深過q80 wor
我去睇過
發覺q70同q80都真係相差唔遠
某程度55吋既q70仲靚過q80t
去到豐澤裝左
不過部9500h真係好撚靚
但49吋都要12000
係 因為我右邊有個玻璃櫃頂住左
咁岩q80t個stand係長方形
所以無得置中 重要左邊飛埋邊出黎
所以最後無買到80轉左買70
X9500H細鋪$9790
https://youtu.be/r4sQph15pi8
samsung q80t打機 settings教學,唔知有無幫助
Q70T光度高D,有eARC,有HDMI2.1,其餘分別不大
首先你要有ps5
咁真係要睇下你樓下咩人,我住個到,附近有人夜晚耐唔耐唱歌,都唱咗好幾年,都無人投訴,又試過有人一點幾兩點開到個sub仔好大聲聽野,最神奇係我聽唔到佢聽咩,只係聽到的bass聲,好似係的club門口咁,正正常常十點前應該都ok
PS4都可以參考
佢教熄左game motion plus
同埋條片係教推郁120hz
Ps4 行唔到hdmi 2.1
我知,不過電視設定可以跟
game motion plus都係熄好D, input lag會少左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞