買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問下32吋係咪無4k 我上部電視6 7 年前買都已經full hd
2020 都仲係得full hd 咁廢架咩
因為而家啲人唔會買32吋囉
32"4K要買電腦mon+機頂盒
最衰屋企個電視櫃擺唔到55
啱啱望過Ua50tu8000 啲色都唔錯 50吋啱啱好
2K入門4K 呢部抵唔抵玩
主要想拎睇駁soundbar做home cinema
諗住遲下大裝修再轉55吋
一定要55!
如果擺到一定直接屌55
但要大執位先擺到
咩叫2K入門4K??

建議50TU8500
執啦 電視依啲預左長用
我轉完55都無後悔
原本係hd電視轉4k
睇緊49-50吋主要netflix同ps5
想搵部7千下
求介紹
聽講LG CX水貨係廣州廠panel,質素麻麻地,真定假?
50tu8500係咪支援Dolby vision & atmos?
原先預買x9500h 行, 但係最近睇到q80T水好似抵玩,又冇sony水機咁多問題 ,想請問比較x9500h,q80t同q95t, 邊款比較好d?

同埋q80t,q95t有冇得用homekit?

THX
Homekit ge話 可以
https://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1580796087

屌我都想homepod有朝一日可以連到電視
65 吋 Samsung Q95T 定 罪大A8H 好?
Samsung 50Q60T
$7080
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K Lite影像處理器
唔支援
Q80t呢?如果駁有7.1.4 嘅soundbar係咪照出到Dolby?
Thanks
Samsung電視沒有homekit

X9500H同Q95T接近
X9000H同Q80T接近
X8500H同Q70T接近

要終極性價比: Q70T水貨
Samsung冇homekit喎,你睇下個表

Samsung有Airplay,Apple TV
屌係啵 睇錯左剔⋯
岩岩試左airplay 好順
電視睇咩多

如果睇電視台多,打機多:Sony X9500H / Samsung Q95T

如果只睇Netflix,Youtube,Bluray:Sony A8H / LG CX
部43tu8000前兩日AV outlet 仲賣緊4080 今日再睇變左4390 仲諗住聽日買 有冇其他舖頭介紹
Atmos可以經eARC由電視去Soundbar
HD Life
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞