買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我離三米多d

75會唔會太大
我2.6都想買75
Price.com 有啲貨萬2萬3

老鼠貨?
唔會
唔該!
唔會
兩邊牆計2.6m減完梳發背應該都有2.2-2.3m
唔該!我前兩個星期電視機壞左,臨時臨急買左部Samsung Q80T55水頂住先,宜家睇睇下覺得要上到65至夠,同埋罪大先啱我口味
$22980係SONY原本定價, 送$1500超市禮券

$17750係細鋪扣除贈品後現金價
好fit
75貴65一倍本身都想買75
剛剛CHECK, 又平多$30, 可以買多杯珍珠奶茶

SONY KD-65X9500H 行貨
$22550
宜家唔急啦,等罪大出新機再買先比較下再入手,感謝
有位就一定買大好
想問天龍sup唔support Dolby Atmos?見佢寫 support dolby digital
ok, 有4k60都夠, 同埋真係好似巴打咁講ps5應該去唔到120fps
thx
去到120fps 只不過係行1080p
Dolby Vision同Dolby Atmos兩樣野黎

Q80T唔支援Dolby Vision, 可以支援Dolby Atmos經eARC輸出至SOUNDBAR / AV AMP

即係畫面上HDR, 聲音可出Dolby Atmos

https://www.youtube.com/watch?v=j4xAllizXjk
有120fps都應該無咩game用得著
用得著果d game應該都唔會係ps5玩
DENON唔支Dolby Atmos

要支援請買Sony HT-Z9F, 如果要更加好既環繞聲, 可加買SA-Z9R
佢120fps有個好處 係可以同時行埋RT
因為如果你想4k同時行RT 咁就要谷住行30fps
amd野推得郁rt咩
PS5某D GAME去到120FPS既, COD囉暫時, 不過唔知係咪1080P120FPS, 定係4K120FPS黎, 不過畫質應該會下降, 犧牲畫質換取FPS

PS5只係中階電腦黎, 大約RTX 2060~2070水平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞