買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
想問有冇人用kef egg駁電視
可唔可以用電視搖控去控制音量而唔洗係隻蛋既搖控控制
HW-Q70T係SOUNDBAR黎

電視係QA55Q70TAJXZK
好似好多人都買Q70T
會唔會搞到一陣加價
加soundbar
盛澤SOUNDBAR都係賣大陸國行, 佢都係賣$3800, 都係賺幾百, 當然SOUNDBAR唔同電視, 唔需要轉區, 你可以自己淘, 自已集運, 自己收貨自己裝

你安排條集運都要比錢啦, 到左香港又要自己去拎貨, 仲要壞左就麻煩, 好難退, 人地鋪頭包換, 呢D都係成本

人地一個WHATSAPP盛澤送到上門, 幫你裝埋, 試完先收錢, 有時唔好去到咁盡, 人地唔洗開鋪食飯?
有冇師兄係用緊***電視
而又用到其他免費睇戲嘅app?
有人話美馬日馬嘅sony 都係支那制
絕對有可能, 因為聽過SONY日本國內機種都係中國製, 不過當然內部系統係完整ANDROID TV系統, 完全冇閹割
唔加啦 音響窮3世
先二千蚊
有沒人試過淘寶淘電視落嚟?我見淘寶Sony 天貓55x9000h 加完運費港錢只係5400。有沒咩特別要攪?插頭?
要睇下有無位先
問左先過左聖誕節先送貨
岩岩落豐擇睇實物 唔知光線問題定咩 對比其他機 Q70T黑色位係光光地無咁黑 同埋對比度唔知點解好似低d
如果可以最好問SALES拎搖控RESET畫面設定
對比邊部機, 例如呢~

Q70T冇LOCAL DIMMING黑位係會輸少少, 不過我唔知你去果間豐擇環境光定暗

Lg部Nano唔知咩
左上Q70T 右上Nano,左下LG BX
LG NANOCELL垃圾黎, 冇可能會輸比佢, 用我性命擔保

我覺得係設定問題, Q70T推光D, LG調暗D已經唔同

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70t-vs-lg-nano90/1818/11639?usage=11114&threshold=0.1
唔好同LG BX比, 佢OLED黎, 冇得打
q80t有local dimming,不過打機有delay
豐擇係咪會特登調到某d model無咁靚 等人買多佣或者難去貨既款?
要睇邊個分架?我見mixed usage NANOCELL仲高分

係咪真係有咁明顯差別架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞