買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
推薦FACEBOOK搵BEST OF THE BEST / 盛澤影音, 之後WHATSAPP佢地, 佢地可以安排送貨, 裝機, 幫你轉區, 10天有壞包換
WHAT YOU ARE WAITING FOR? BUY IF NECESSARY
1.9米 65會唔會太大?
巴打平時睇blu-ray點睇法 買碟定apple tv嗰類?
55"比較好
NETFLIX+BLURAY
Netflix有啲戲搵唔到
諗緊有冇啲咩網站係有4k online
又好似唔見有
APPLE TV?
有諗過 見佢有得試用
但唔知佢個試用包唔包埋其他戲
因為見佢力推自家制個堆有冇巴打試用過
Apple TV is shit
俾月費睇垃圾only
大製作要另外俾錢
唔該曬 即刻唔想sub
本身見佢有金都 都想join下

有想睇嘅都可以買下嘅
部分戲院有得睇嘅佢都有 呢排戲院唔開都叫有alternative
佢個rent係時限幾耐?
30日內睇 一play就計48小時內睇完
唔該曬咁158都幾抵嘅
雖然好多時睇完一次就唔會再睇
啲舊片有時減到78/68蚊 係幾抵
大製作得閒翻睇下都正
想問下有q70加後置既畢直係咪唔洗諗q60
見q60而家好平
你講緊SOUNDBAR?

HW-Q70T大約$4200 + SWA-9000S後置喇叭 $1000 = $5200

HW-Q60T大約$2250 + SWA-8500S後置喇叭 $950 = $3200

HW-Q70T強好多:
1. 有WIFI, 可以用電話APP控制設定
2. 有eARC, 可以接收電視提供之高清無損音訊進行解碼播放
3. 支援所有音訊制式包括Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS, DTS:X, Dolby TrueHD, DTS-HD MA

HW-Q60T只支援ARC, 只可接收舊制式有損音訊Dolby Digital 5.1, 冇WIFI

https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q70t-vs-samsung-hw-q60t/13374/12968?usage=8767&threshold=0.1
好 最後決定直接55q70t加q70t soundbar 後環迴
55q70t加q70t soundbar咪出唔到q-symphony?
HW-Q70T soundbar 個後置喇叭好似冇咩鋪頭有賣, 你可能要問下SAMSUNG
出唔到

電視最少要Q80T
今日問左av life 佢一套買好似計$800 隻swa 9000s
佢有貨?抵屌喎~
你電視同梳化距離幾多??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞