買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
因為X9000H低一級

要有HDMI 2.1插口,今年Sony得X9000H有,X9500H只有HDMI 2.0插口,最高只支援4K60p,而X9000H可以支援4K120p

畫質同音質就一定X9500H比較好

其實PS5機能都未必應付到4K120,所以我一般建議佢地如果唔要求4K120p,為睇片有更高畫質而買X9500H

Hardcore玩家就建議入X9000H
巴打你係Q80t ???
更新完打機冇問題?

有冇睇開波? 想問有冇問題
問多最後一個問題,
新電視通常咩月份出??
5-6月
Q70T
未更新前都無問題
巴打 55Q70T邊間細鋪售後會好D?
55Q70T 水貨冇保養,要保養買行貨$10660
意思係一開機有黑點 跟住10日內有問題驚佢地唔換
死點呢D你要問番盛澤佢地
見佢地既價真係幾可取 原本諗住等下年出Q70T/Q80T/X90H 是但一部 頭2部仲諗住到時返到大陸既上去買
盛澤都唔貴,冇必要自己上去大陸買,又要自已轉區加運
90H水貨係唔係無法搞個堆設定 好似字幕一關機就又要再效 仲要得簡英...
一係唔開字幕,開左就解決唔到,係每一次轉台/開機都會變簡英
多謝指教

本身我諗住買nano91嘅,但係佢位stand頂住放唔到soundbar

所以而家睇買三星q70t定80t

soundbar我就冇咩喜好,最緊要有無線後置

師兄有冇咩推介?
索尼真係罪大滔天
55Q80T+HW-Q70T+SWA9000S 可以用埋Q-Symphony結果電視+Soundbar一同發聲,最貴

55Q70T+HW-Q70T+SWA9000S 平D,可以支援Dolby Atmos

55Q70T+HW-Q60T+SWA8500S 最平,不過支援唔到Dolby Atmos
明白,咁可能我都係買z9f算
師兄未簡好70定80?
我諗緊q70t+後置定h900t好
如果買水sony 機的話,我再加隻chromecast for google tv 係咪已經可以解決到用唔到google service嘅問題?
但係都係冇air play 同homekit

糾結緊買水sony 定三叔水
覺得三叔轉港版方便啲,sony 啲色就靚啲
1. 係
2. 係咪真係需要用先 係就唔好買水
3. 咁不如買行sony解決晒
都係錢作怪
airplay 有時會喺部ipad 射上部電視度
所以有諗過買三叔咁解
如果G系仲有得賣我會衝G系
或者水sony加Apple TV 4k
如果你真係非sony不可
43-49吋想要home kit有無得平d全部都好貴
未啊

75吋有冇建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞