買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
快動作就冇咁流暢,但可以接受,好輕微嘅lag,但唔會斷格
今晚試試
你哋機背有冇裝led背景燈
咁得意? 夜d我都試試至得!我睇 Virtual Japan 都覺得好順下,難道真係『冇比較 冇傷害』? 謝謝巴打
Panasonic TH-49HX900H 跌到6千幾好吸引

大家覺得呢隻抵唔抵買
撳remote中間鍵,出咗條bar推上去撳有三個直點個位,去到最右手邊紅圈,撳一下出嚟,退出咗條播放bar都會喺喥,再撳一吓就取消

咁能抵 2k
q70t係咪冇同步音效個功能?
沒有
諗緊好唔好玩埋Hue同聲音畫面sync,除左飛利浦仲有乜牌子好?
IPS嚟講數一數二靚
都係嗰句唔追求黑色就得
好睇個人
買條5V RGB燈條插USB都做到
唔洗用到Hue
因為通常都只會用固定色
如果唔想插天線 有咩方法可以睇到電視台?
I see
48"係咪得LG OLED48CXPCA?
Sync好似開心啲 但唔知會唔會太閃
盒仔囉
viu有內置app
Hue sync電視可以咩?如果要同背景一樣色,唔係淨係可以用電腦咩?
我求其搵咗條屋企唔要嘅燈擺喺電視後面
後知後覺mode,
原來索尼電視Ethernet port 得100M
用wifi啦
Panasonic TH-55HX800H or Samsung 55tu8000/55tu8500

Tv app方面兩部熱門的都齊? e.g ViuTV now Icable

Panasonic 個部d聲靚好多?

想問兩部分別會唔會太大 主要來睇netflix 打機的話沒太高要求 PS4/5流暢就可以 係咪Samsung都夠做?
要駁太多嘢,我諗我都唔會考慮我以為就咁插USB就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞