買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
搭單想問
49x9500h $9790呢個價賣嘅係 水行 定 行貨?
Wifi一般stable, 部電視斷左連唔返

細鋪都係做呢個價
行貨
app方面samsung可能會齊D

Samsung 55Q60T 行貨
$7800
1. 50HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K Lite影像處理器

以下特別推介,高性價比,完全抵玩

Samsung 55Q70T 水貨
$4660
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強對比, EDGE LED
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
Hue好似插線就得 不過都幾貴
巴打 識唔識q70t點樣kill app?
第一 你上去佢fb睇下有幾多人買q70t
重要有啲info都係寫for打ps5

第二 你有冇問佢點解要q80t先玩到
你買之前有冇認真比較過
可能你要去番mon個post
咁你知唔知依排殘影出事多數都係q80t?
電視入面已經話最新,玩一陣對眼攰😑
就係想知有冇較,所以上嚟問
遊戲模式自動開
如果你要細執 要去設定》專家設定
唔識 暫時無必要
師傅講話如果唔kill
有時啲app會有相撞(佢有教過但我唔記得咗)
想問下意見:
屋企要換電視,
本身追完post 想跟 55Q70T
點知電視櫃最多去到 50"

samsung D 電影細過55" 配置 好似另一個世界
sony 又冇 HDMI2.1.....

係唔係只能放棄係廳打機....
目前在考慮 Sony KD-49X9500H。。。
屋企西斜電視擺近窗口
係咪買qled比較好
冇HDMI 2.1都可以打機,4K60大部份情況都ok啦,唔好以為PS5好勁,佢只係中階電腦配置
近窗口唔好用OLED就得
QLED真係幾正 岩先開住窗口睇 無開廳燈都無影響
利申:屋企西斜電視擺近窗口
買遮光窗簾比較好
Lm
如果買sony呢
btw唔該晒 樓上覆我既巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞