買電視機 / 換電視機 集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
但你左邊平時好少掂到呢
雖然突20cm重新執過啦趁電視未上枱
Bar 9.1 要拆左右2粒後置出嚟先884mm 砌返入去差電要13xx mm好似係
Sony 55吋 OLED KD-55A8H
$17750
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. 只有HDMI 2.0, 最高支援4K60

LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA
$17700
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
JBL BAR 9.1 2粒後置建議長拆, 放後置位置, 用USB長駁電源

有網友反映2粒後置唔同都食電, 建議長駁USB電源
諗諗下jbl 9.1都ok wor 要開櫃門就拆開個左右後置
長知識 我以為一定要插住
但jbl水好似好多bug?
爭$50 係咪 sony好啲
話晒mij
都係嗰句 買左電視先再算
SOUNDBAR一樣有FIRMWARE UPDATE功能

後置2隻內置充電池, 不過佢待機都會食電, 所以建議長插電

待機食電可能可以經系統更新解決, 不過成日要插番主體充電都麻煩啦, 佢2粒後置各自有USB充電插口

JBL BAR 9.1 行貨 $9980
JBL BAR 9.1 盛澤水貨 $7800
你需唔需要打PS5, 又要行到4K120FPS?

如果只要求打PS5行到4K60FPS, 買SONY A8H

如果要求打PS5行到4K120FPS, 買LG CX

兩部都係用LG PANEL, 只係影像處理器, 調色唔同

你用緊的A8F都係用LG PANEL

我覺得圖像處理SONY比較好
諗?買啦
呢部屋企人用 有 Netflix viutv 睇就ok
唔洗打機

其實A8F同A8H分別大嗎
我想問個usb電線可以係邊到買?
左右後置預長期放後面, 佢跟機都有埋膠蓋比你蓋住左右防止氧化
個價係細鋪AVOUTLET既, 唔包贈品, 要贈品去大鋪買就唔係呢個價, 羊毛出自羊身上, 保養就一樣, 安裝都係由SONY/LG提供
請問65 x9500H 細鋪幾多錢?
A8H相比A8F優點:
1. A8H 影像處理器高一級, A8H用X1 Ultimate 旗艦影像處理器
2. A8H 光度高D, 睇HDR片光位會更真實
3. A8H Input Lag更少, 打機輸入延遲少D
4. A8H 用新款CPU, 行ANDROID TV系統順暢好多
65X9500H 行貨
$22580
而家啲OLED真係做唔返年半前咁平
22xxx,avoutlet
你係從梳化背定前面計起?
巴打部A8F係咪臨清貨時買入? 55A8F 好少有$14K咁平
梗係背
你依家大約幾多
已經變左我首選了 fit位 大sub
年半前 蘇寧
應該係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞