[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
試試先
Thanks!
想問搵fd轉運用幾多成本?
睇本身有冇平戶口 或公司戶
我運緊藍 都要 30-40fedex 運費
之前用過nexus
上星期部asus跌壞咗,不得不急住換機
禽禽聲友和入咗3200 4a
先發現我本身用雙卡機而家變得一個位
最乸煩嘅係,我轉whatsapp去新機
whatsapp business d相過到(客少相都少)
但普通whatsapp d相變哂濛
仲要佢google photo個app轉咗幾日但係拉落去就係手機上面d相
明明應該會load到雲端咗全部相
求解決
明明之前過幾部Android機都無問題
請問邊個app好用?
YouTube Vanced
4a nfc 個灰制問題 有冇得解決
咩nfc灰制
好似無得搞
我估係出廠仲係an10 所以仲有個制
但an11整走左 我p5完全無埋
4a同3升an 11都係咁
我個frd個洲有稅
想問下用esim既巴打知唔知esim係咪一定要包埋數據 冇esim係齋通話
係amazon 買左4a 個mon touch 唔到
amazon 叫我搵google
google 話香港唔支援pixel 叫我搵返Amazon
部機係咪掉得
係sold by Amazon?
係 但已經過左退貨個時間
買得Pixel都預咗,拆解來玩下,橫掂冇防水膠,當畀三千蚊買玩具,襯呢個機會玩盡佢
clubsim 有 esim, 好似有齋 通話 plan
係 不過要買夠58蚊plan先可以帶號碼轉台 同埋佢冇pixel 5 揀 係咪亂揀an機就得
唔係咁絕望掛
應該係, 第一個月要硬食 $58, 之後先可以轉其他

pixel 3a 開頭用卡, 跟住就咁係 app 轉 esim, set好再開機就用到
如果用緊android 11
即係nfc係咪冇得喺notification centre到有shortcuts?
插隻 mouse 用住先 , enable 返 oem unlock....
有無 upgrade 過 ? 一係試下 downgrade .. (fastboot 應該唔洗用 touch screen)
放工返屋企試下先
d 人成日話用android 要做工程師 原來係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞