[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
就係淘過 Amazon過
買新Pixel 5黑邊貼 都係俾pixel 4a貼我
係cover到成個mon 但下面條黑邊粗過pixel 5 擋到少少mon
Android 11個chat bubble係咪用唔到 set左WhatsApp enable左都唔得既
想問pixel buds究竟要點更新
係whatsapp唔撚整
我睇暫時得tg有
想問下3a XL出面大概收幾錢?
9成新冇花 包盒包火牛同線
印象中android 11 beta嗰時試過whatsapp有
不過個人唔太鐘意bubble 所以冇開過
想問pixel4a的最新android更新係咪冇bugs?

另外係咪冇得set唔要自動更新,佢成日話待機就會幫我更新
所以Amazon賣家貨源都係淘寶來?
唔用3點,係咪冇得掃個,要係左上禁,都幾遠
其實係淘寶幾十蚊的spigen係咪都係假嘢
買個陣可以睇seller既detail 如果係大陸地址都十成九係淘寶
lihkg app唔一定係邊左/右掃 係mon中間都得 但有d舊既apps應該唔得
大機用三天王掣反而難㩒 單手操作果陣
馬會app已經唔得
Google play都唔得
Google自己諗出黎既野都同自己既app撞左
始終手撥左右個gesture 會override咗啲app嘅side menu手勢
咁依家既gestures control有咩改善既地方
淨係覺得home 要由底掃上好唔就手同好唔穩陣咁
我好多年前用iPhone,jailbreak咗裝咗個gesture app
home制同而家Google gesture一樣
不過我back制係改由中央劃向左上或右上約60°到
咁就避免到同啲app撞手勢
因為要由最底開始掃
單手好唔方便
部機好似就跌咁
冇特别 down完都係入asia ser 純粹個app有繁中同出台灣大哥大
我講緊vpn連台灣
佢諗住改曬啲layout啦
gmail maps 嗰啲已經冇咗hamburger menu
soon play store
單手操作緊果陣係 仲要佢係swipe都好高先得 搞到好易跌 P5部機又肥左難揸左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞