[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我電話用英文, 隻錶就跟住用英文, 然後語音輸入就無中文, 結果要我轉部電話做中文先得

想用google assistant set reminder, 佢永遠都係話連唔到部電話
5 都係咁
Google 又唔知會唔會出smartwach
wear os 無咩選擇, ticwatch pro 3 中国公司不了
touchwood
我隻fossil sports 戴咗兩年都無事
gen 5 好似好啲 少咗人講甩出嚟個問題
Fossil全球保養,可以拎去門市整

我隻森林買既Gen 4都整過幾次
一年前中伏揮手
我隻fossils...
搞掂咗再同大家傾吓
always on display有冇得set automatic on off
就算反轉電話嚟放一晚都食咗6%電
你開個請勿打擾mode咪得,有得set每日幾點至幾點開

之後開埋省電mode,尋晚試過訓醒扣1%
巴打要去荃灣維修?
跟錶有一個
反轉放一晚仲點會開住aod
咁就唔係aod問題啦
其實aod應該唔食電嗰幾十粒pixel著姐
通知延後set咗係咪冇得取消
諗住delay一個whatsapp message 而家成個whatsapp收到message都冇通知
咁佢都要長期開住啲sensor detect下你有冇攞起部手機嘅
雖然我都覺得唔太關事
ambient display
是但啦same thing
me pixel 4翻轉一晚10%
battery saver 都6%
唔見有人提過喺Google Photos改wallpaper嘅介面唔同咗,不過我set完繼續會zoom in好多
有冇得好似iphone 咁有兩個mode, 有聲就唔震,冇聲就震
我喺volume 轉mode, vibrate 唔識自己switch 好戇鳩
英馬8號落單P5 今日就到左 4日直送到香港 5372hkd 有需要既可以參考下
Pixel setup in progress
Tap to finish Pixel Setup

點解我Tap完都無反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞