[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
battery嗰度有冇restrict佢嘅usage?
未試過用集運
想響度confirm下
如果我響B&H買
咁我填delivery既地址就係BNS既海外倉地址
等我有個tracking number之後再響BNS申報
咁基本上就搞掂等貨到?
請問你哋有冇用SMB經外網係MX Player讀寫NAS嘅資料?
用VLC Player玩咗成日淨係用到FTP經外網讀寫到NAS,明天先玩MX Player
手機係4a5G
Router係NETGEAR R6800(已set port forwarding)
NAS係S記DS918+
有冇高手幫手睇睇?
點解要用smb

記得名都係跟bns個表填
VLC player好用嗎?
師兄我都遇到你呢個問題,而家跟呢個方法再熄埋adaptive battery,希望聽朝瞓醒啲 app 唔會再消失。
我apps個到冇開到優化但都係唔得 係咪要熜左自動調節電池用量?

另外 我想問有冇人用緊youtube vanced 係咪一定要root先用得番 原生youtube好垃圾
app-> mobile data 入面嗰個background data usage呢?
用緊
無root
原來可以唔root用..
一向可以Vanced正好多
睇片方面起碼好過Synology嘅DS file和DS video,前面呢兩個APP係android 系統飛片,調教音量光暗方面完全係垃圾級,最後玩撚咗成日VLC Player嘅SMB設定,發現原來係S記唔支援網際網路使用SMB,
最撚戇鳩係重開部電話後,DS file和DS video先可以揀VLC Player做播放器,結論係晒撚咗成日時間,唯一得著係對port forwarding呢樣嘢開始有些少了解
呢 d 我會 set 個 vpn 返屋企 ...
請問VPN是否安全過port forwarding?
一陣食完飯研究下先
不能單單從兩個 term 比較作一概而論 ...
但我自己就唔會就咁開個 lone 放個 smb 出街..
收到,一陣研究下
其中一個唔轉ios原因 youtube vanced太好用
idog會串An俠冇錢買YouTube premium
淨係無swipe control已經唔想用官方個app
ifans就算啦 airpods max又重電又廢都可以J
對pixel buds可以隔埋BB仔喊聲真係一流
用左4A兩日 試過兩次突然TOUCH 唔到個MON
有無人知係咩事
係咪我黑仔
睇完教學,結論係NAS建立VPN唔啱我實際情況使用,因為屋企原因我要定時熄咗router和NAS,除非VPN server可以做到只對NAS網絡連接埠開放功能,其它如router WiFi和淨餘WAN port可以唔經VPN server直接出街,以上唔肯定,希望高手解答
有冇巴換過p5 mon?
知唔知邊到有得換?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞