[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問有冇人係咁
個status 26號之後就冇update過

問咗兩次英馬CS,除咗答我有delay同送5GBP俾我就冇其他答案
係咪正常㗎
之前我試過咁 之後突然轉咗 refund
買左個pd3.0既插蘇for p5 係咪都support
有返正常喇叭
睇落都係流流地

原因: 有手機殼.... 仲要係明顯用咗一段時間 , 好舊.

紅米 K30Pro?
p5 電量正常用已經好唔錯, 比以前 d 細電, 已經追到好多市面機種,
block 呢樣果樣, 搞到無正常體驗咁有乜謂 ....
1. 朝早去 新聞網站 撈新聞, 讀出嚟

2. 新聞 app 彈 notification + earbuds & not in call, 就讀出嚟

3. 天氣 app 彈 notification 就讀出嚟 "天氣警告...."

4. 返屋企 一 connect home wifi, 就 wol 開電腦,>6pm 開燈,夏天開風扇
(要 set 返個 buffer time, disconnect & connect home wifi again within 10 min 就唔 run)

5. disconnect from home wifi + earbuds (即係出街) , 就 remote sleep computer

6. 係老人家部機 set 當 sms from me (or 特定number) & mesg 內容 "remote alert",就 ring & vibrate 部電話,& send back gps location
7. 電量 < 25% , 出聲提叉電

8. 電量 100% + charging , 出聲話叉完電, 熄 smart plug

9. 整個簡單 check 股價界面, 畀老人家睇股價

用 scene 砌個 number pad 界面,入股票 number
跟著砌返條 財經網站報價 URL 痴返個股票number落去
跟著 webview 開
ching係4a定4a 5g?
咁pro
個about phone都唔係咁樣 我3a有寫google account, 就喺device name下面
4A5G
咁......要同你講聲R.I.P
我就今日拎機,但部機6號先ship
咁不如唔好買
4a好過啦 都6gb ram電又多啲耐用啲
你畀得呢個價點解唔4a5g
效能低一級可能都唔止, 又用唔到5G, 唔like打窿moon
電量唔係concern, 因為係副機
同埋無得直運HK, 英馬直運睇你地好伏咁
請勿騷擾個功能好似廢咗
開著咗 whatsapp message都照彈出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞