[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
感覺要諗一個完美既gestures control出黎都唔係咁易 你set個back平時scroll down我覺得會有機會誤觸
第一次買手機套唔識分真假,之前嘅手機都係買Apple care唔怕裸跑,橫掂都Amazon買開機順手買機套和貼,費事係香港左搵右搵買淘寶,當然鬼佬都可能係假嘢,而我呢隻質感唔錯,啲邊位剪裁幾靚冇披口,窿位準,㩒掣好爽冇卡卡吓
結果都係back到home 或者要雙手
有冇人連NAS睇片,可以推介下播放器,
Pixel4a5G 用Synology DS Files 原生播片好煩,冇得好似iOS 咁,完全靠捽個螢幕上下左右來調教光暗,音量和快進後退,搞到睇AV好麻煩咗,要用機身掣和拉條工具欄出來,而快速飛片就要拉條時間Bar,一啲都唔好J
要隻apps keep著更新先得 仲要跟Google果套先得
求問
打個丁姐
講到好大件事咁
冇諗過iOS同Android 有咁嘅分別
MX player係咪大陸化咗?
同埋佢多咗廣告
請問有冇方法唔裝其他app
唔撳實體鍵情況下可以
1.開關靜音模式
2. lock 機

????
1:自己入settings搞
2:set到個screen out time最細15秒算唔算
請問有冇方法唔裝其他app
唔撳實體鍵情況下可以
1.開關靜音模式
2. lock 機

????
1:自己入settings搞
2:set到個screen out time最細15秒算唔算

即係冇其他shortcut

呢個算唔算
就係唔想撳實體鍵
咁呢個呢
啲制又大得滯

其實我想睇下有冇double click to sleep 呢啲功能
同埋notification centre 效靜音
有係有 但唔會係唔洗裝apps有既事
要root?
我用緊既方法就係要root+xposed先得
較靜音我估apps都有機會做到 你試下google下
double tap就應該難d 但double tap gresture bar就好似有apps可以做到
呢隻app我用咗好耐,唔記得係咪之前俾個錢冇廣告
用緊4a, 但係有時收唔到或者打唔到電話
有無人有同樣問題?
我上一部Android用mx player如果pause佢
會出廣告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞