[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
又要等到星期一,分分鐘冬至早收又等星期二,建議想問嘅巴打襯有直送快快手買,當聖誕禮物玩下,過咗呢水唔好彩冇直送又到鬼佬放假,可能等到農曆年先有機到手
其實我都仲係 用wifi個陣多啲機會開到
既然係咁
今日攞咗機都唔開住
一次過得先update
今日好似已經冇彈
轉用swift backup
我用開Migrate Backup
都幾好用
起碼我可以係P5上邊restore返d app先
用過 都係restore唔到 之後就pass 同埋個介面好核突
可能要manually extract backup先得
唔知會唔會有日手痕想轉用GrapheneOS
咁你跟#560既方法試下
第一次用pixel
請問有咩要注意?
用唔到5g
無保養
冇voLTE 人地打比你分分鐘收唔到
試過揀iPhone 12 嚟開係用到
最後都係 scan QR code
我琴晚用swift backup都有隻app backup唔到 我exclude佢之後就backup晒其他apps 不過我試過隻app係舊機係backup到 同成功係我新機restore

同埋舊機backup既apps除左有幾隻係restore唔到 我估自己裝返隻app 再另外restore d app data就得 不過由於少用 我都無搞 到時再裝返就算

你試下skip左backup唔到既apps睇下其他果d得唔得
oandbackupx果陣我restore完雖然無fc 但會閃退 即係都係用唔到 我估可能未支援Android 11
一入apps會問你拎權限 同埋有root權限 應該唔會access唔到app data架喎
唔得都唔出奇 我case就係咁
backup同restore都得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞