[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
一開始我都係
不過uninstall再裝返就無事
原來條馬路啲車會郁
試左 del埋資料都唔得
求完救又開得番 冇事了
Pixel 4a 係無一個牌子有岀呢類bumper?
跪求
有無巴打知邊度有防偷窺mon 貼 for 4a 5G?
首先 sorry各位巴打
我無爬文就問野

香港可以點維修 piexl 5
我部機買左一個月
早幾日重開機之後開唔返機
一開機個畫面停左起google 字樣嘅畫面
Load唔到入去
我去左先達 但係先達啲鋪頭話整唔到
要寄返行先整到

我搵朋友
幫我起台灣google買嘅
再寄返香港
但唔想再麻煩佢

我仲試過上google客服問
佢答 唔係買機本人唔受理

想問下大家可以點做

利申:窮撚買唔起多部
連 rhinoshield 都無出
無喎 叫你朋友同佢講
佢應該可以同果邊傾寄部新直接返香港
但唔知運費點計 同埋你要寄返部機過去
titanium backup咁樣卡著 有冇巴打識搞 已經熄左usb debugging都唔得 或者介紹過第隻backup apps
我記得睇過台灣youtuber講過
even台灣買行機pixel
佢地都係要自己寄返美國整
先試入 recovery 洗機 ..
如果有 enable oem unlocking 可以試重刷 image .. 無就無計 ..
fd 以前有部搵美國fd買的 p2 都中左 bootloop, reset 都唔得, 但又無開 unlock , 重刷又唔比. 結果都係交左比美國 fd 係果邊搵 google 換機
"早幾日" .. 會唔會係 upgrade 左 ..
你講緊嘅方法係咪開機前入
Fast boot mode?
我試過了,訓前google畫面 訓醒都係google畫面
但係我起台灣google買
啲維修手續流程要點做完全唔識,電腦白痴
試下放電,直至無電關機,之後再义番電試下。
想放電快,經OTG插入其他usb裝置,例如風扇等等。
唔係咁on9呀咁無計
美加可以直寄換機
佢上次仲會問我新地址話可以寄其他地方
我以為其他地區行都一樣
試左 recovery mode wipe 機 ?
係,一直都load唔到入去
想問ching 係邊到買 4a 既mon貼 / case?
小心留意火數,扯太盡有機會燒保護線路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞