[親生仔] Google Pixel 討論區 (56) - Black Friday前夕

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Histrend
Spigen個case真係唔錯
唯一美中不足係fingerprint個窿比較細
利申 pixel 5
https://www.androidpolice.com/2020/10/23/google-pay-adds-support-for-24-new-banks-in-23-countries/

https://www.androidpolice.com/2020/12/11/google-pay-adds-support-for-34-new-banks-in-26-countries/

唔知算唔算old news?!

Google pay 喺香港嘅support非常有限, 10月時有Mox (夾硬叫揸打牽頭)
今個月多兩間: 建行, 八達通

我自己冇用google pay, 唔知有冇巴絲打講吓八達通link up會有咩問題.
Mox 依家可以喺APP直接setup Google pay, 係咪指依個support?
係講緊八達通嘅mastercard, 唔係可以當八達通用?
有冇巴打知道點睇到應用程式記憶體用量同使用率(包括後台),同埋APPS ICON 有冇得整走個白色底
如果講八達通mastercard唔係一早已經得咩??
等我仲以為有咩新support.
新手留名
想出部4A
有無人係ETopia Hong Kong度買過機?
信唔信得過
黃店正野
無買過
但都係黃店
而且4a個價同自己係美國集運差唔多
真係頂唔順
storage 長期 95%
開 app lag
相機成日 save 唔到相
電倒水
一程車得返 30% 電
其實忍左半年

陣間去買 5ii
你問google cs佢一定要買機嗰個先答?

有冇多啲你部機嘅info? 例如做左咩黎,有冇root過,有冇unblock oem之類
但係而家裝google wallpaper port apk冇咗呢堆
冇你呢條馬路同埋海岸
得呢啲:
上面仲有啲波波 蒲公英 山涯
原來我down咗wallpaper18
原來17版先得
即係話上面呢堆wallpaper同海岸嗰堆冇得同時擁有
p5成日話fingerprint sensor dirty
手汗撚成日開唔到
條navigation bar有d阻掟 唔識收埋搞到打機有時禁唔到下面d制
pixel 3> sony 5II
係咪正式要離開pixel隊?
4a 係咪冇gallery app 大家會用咩gallery app???
咪有google photos
部4a5G遲出貨都到咗香港庫,反而隻Spigen套早出貨但戇鳩鳩係唔知邊度游緊
講左我 storage 長期 95%
若果 pixel 5 有 256 我屌左啦
起碼宜家我可以 256+張512 唔洗煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞