美劇集中討論區(48) JohnWilson | Industry | The Crown S4 | Euphoria

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
SL緊有時間姐
有其他人都睇得快
你如果冇其他劇啱睇 淨係追呢套追得太快追完咪冇野睇
HBO MAX偷跑放左Flight Attendant ep1 for free
可以用vpn望下陣間睇下先
https://www.youtube.com/watch?v=MxODwzYf22s&feature=youtu.be&ab_channel=HBOMax
如果出場硬係覺得佢最多都係講幾句野
呢排如果冇太多劇追應該都會繼續觀望下
本身期待S2會精彩啲
The crown後面真係越來越精彩

睇到後面你會好憎一個人
少數一齊討論the americans既朋友我會記得
ok呀 多謝關心
因為呢排病假緊無聊 睇得快左
見到佢出親場都覺得好charm

好似話本人都係類似咁 見好多人讚佢似
但唔識欣賞
突然追得咁快
我都係睇完ep7咋
係咪憎charles?
有啲拖
今集又冇乜突破性
本身對佢都冇乜好感
我應該今晚就睇完放假狂煲劇係爽
為咗睇Lyra穿越其他世界,教會女巫老母嗰邊wfc
未睇the crown s4之前唔識佢依家先知佢有參演pennyworth,又可以追下

The crown s4第一二集好少女好鐘意佢呢兩集嘅服裝同髮型

啲訪問未得閒睇呀諗住睇埋套劇再追返啲訪問
The americans萬歲
冇事就最好了身體健康呀C打

上季我覺得Erin (演Anne果位演員)都好charm,但emma演Diana嘅呢個亮點可以話蓋過晒同劇演員所以每集都好期待佢出場

未睇過Thatcher啲紀錄片,所以唔知演得有幾似但佢一開聲就諗點解係巫婆聲感覺怪怪的

Btw有冇繼續睇HDM S2?見你地個個都話悶,睇左兩集又未至於悶嘅,起碼開始解釋係咩黎,但故事都係冇乜進展
反而我期待變態老母點樣搵返Lyra 係咪得我一個鐘意睇Ruth wilson做變態老母
竟然?
通常動漫好少睇戲
以前睇果D海賊王,火影戲都係伏
鋼鍊
咁睇返,香港人算唔算正面
以前我會笑鳩巴士/地鐵撚
但其實都係個人喜好,又無阻到人
雖然呢D"吊JJ人士"都唔算搞到人
但如果我係街,又有呢D人係旁邊
我會形住佢會唔會無啦啦做d咩.....
可能我唔夠open
以前呢到有拗過
好似話911果時
電視播緊咩

同埋有d比較美好既回憶,依家都無咩印象
如果有寫低,你話幾好呢
但又有可能比人拎黎睇
露撚多
17.
養母在前往巴黎前,送給 Beth 一副手錶,背面刻著「WITH LOVE FROM MOTHER」。Beth 始終戴著,直到她在巴黎一戰輸給 Borgov、回到家鄉肯塔基自暴自棄,這隻手錶壞掉了;但即使如此,Beth 依然戴著這隻手錶直到最後一戰,只是劇中沒有鏡頭顯示 Beth 究竟有沒有將它修好。
18.
養母生前穿的這件外套,後來依舊不斷出現,Beth 在快棋對決慘敗之後回到房間抱著這件外套取暖,而在對母女棄之不顧的養父回來搶房產時,也穿上了這一件外套。
21.
在這一集中,劇情探討「如果輸掉了比賽,那麼人生還剩下什麼?」Beth 在此時以為自己擁有養母、因養母的注意力被情人吸走而憤怒,也在第一次敗給 Borgov 的這場比賽同時失去了母親。鏡頭帶到 Beth 看著母親觀賽的空位,而這個空位,也成了 Beth 另一個習慣:養母死後, Beth 每次搭飛機,都會多買一個位子,無論有沒有同行者⋯⋯或許也彷彿 Alma 一直陪著她。

goddamn!
she hot!

should I skip s3
前面都可以既,愈後愈鳩
諗住睇
patria , tehran, no man's land
Tehran睇咗3集
同Homeland有點距離
劇本爭少少
不過節奏ok
gogogo s4 la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞