美劇集中討論區(48) JohnWilson | Industry | The Crown S4 | Euphoria

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
rom con情節
溝左佢
人地返兩份工,得閒睬你
中女anya
嗱....唔係鳩吹
以前有個fd幾似lily colins
除左無粗眉之外,外觀堅似
後尾我有女,跟住就無聯絡
依家上FB仲見到佢

都唔係netflix親生
講到原創好似出好多historical drama咁
唔係淨係講歷史劇啦
講所有親生劇咁計
ozark其實無咩問題
但呢度好似無乜聲氣

ozarks1已經一般般正常 要不是睇julia garner
s2直頭跌watt棄左
once淨係記得一首
sing street有幾首都ok洗腦
例如?可能我再聽會有唔同感受
once我都係鍾意一首

睇下係咪一樣
up
once我好膚淺 淨係記得falling slowly
就係最出名果首

不如睇begin again仲好
呢兩晚我都睇左兩次
wiki話有aya cash
但我睇左無數次都好似見唔到佢....

begin again netflix未有之前已經重睇過
覺得套野好得意
搞到睇完想追返nathan for you
但好似太耐冇seed
一開始: how to small talk
仲諗緊應唔應該睇落去
I fucking hate small talk
結果最鍾意呢集
我排E1>3>2
估唔到搭棚都可以講成集
係幾有趣,不過覺得條友個人係有少少柒
socially awkward果種

無睇佢資料,但覺得佢唔係做開記者
無厘頭但又會講講下投入左
最尾通常感感地性
ep3同1好難揀,但最尾ep3個end+首歌 贏左少少
成日諗佢random遇到同佢一齊行動既人係咪真路人
我覺得佢果種awkward旁白聲好正
佢好似本身拍開短片出身
佢成日dead air,問d問題又白痴
睇下人地vice D記者反應幾快
E3其實係咪講邪教
鳩到有D頂唔順,最尾走去幫人換logo
終極痴撚線
呢集係幾鍾意佢講寫日記呢樣野
如果我有寫,應該記得返好多野
但依家就....日日都係做果D野
同埋佢話,以前既自己好似另一個人
真係...你試下考古睇返之前d 討論po
有d野我完全唔記得自己講過,or唔覺得自己會講果d野
我都中左曼德拉效應

咁佢本身又唔係做開talk show講開野既人
就係要睇佢貼地尷尬feel咁問人野拍野
好好笑最尾仆街加入埋一份擾亂人地記憶
通常睇返自己以前講過既野一定有黑歷史感覺
放心
陳法拉得幾句對白
Btw新嗰集應該冇咁快睇
要鬥快睇The Crown
但就重刷Emily in Paris
多謝肥騰絲
睇完呢集事隔一日仲未平復到
原本睇緊傢俬包膠好好地 例牌高質感性收尾
突然 鏡頭一轉見到個痴線組織 之後劇情發展 ...
屋企有人嚇撚到我即刻暫停左先繼續睇
仲諗起佢老婆個背影
又要鬥快睇
我諗住睇住the crown等undoing
HDM就真係想棄咁
Undoing新一集已出
但追返呢度The Crown進度先
HDM好似冇聽過人話好睇
返屋企先追undoing
c字頭尋日下午已經睇左四集 應該佢最快
HDM仲差過Lovecraft雷聲大雨點小
HDM s1到後尾已經覺得好麻麻
有冇開industry
可能會重睇下攻殼

btw有冇睇過套Gantz: O
唔洗用腦淨係睇佢打粒幾鐘都唔錯幾好睇
好似唔洗去到後尾都已經覺得麻麻
但我有照開S2 如果要比分真係40-50/100

係因為細路做主角定劇情太廢 我自己黎講都係比x教授吸引去睇,但見到佢場面少到...
我覺得個世界觀係正仲有daemon加持啲CG以劇黎講又唔差但睇落真係悶
undoing呢兩集都唔見陳法拉, 唔係話佢出4集咩

個故仔去得有d慢, 而家最大可疑都係nicole同佢老豆
Nicole會唔會又係果啲斷片人格唔知自己有做過咁
我覺得唔關細路做主角事
Stranger Things睇班細路都可以好刺激
但HDM原著本書本身好似幾出名
唔知係咪電視劇改編得差
細個睇過真人版 因為有L個演員做
無咩印象,係記得間房有粒黑色波
入面有武器,跟住打外星人,支槍有delay
射中等一陣先爆頭
睇左少少漫畫,好似有
我見依家netflix,有分戲同劇
我都有諗起ST 我覺得HDM無一個角色係互相之間有個深入既關係感情 或者展現唔出 就算係LEE同Lyra都好薄 投入唔到
即刻諗起S1高空跌落街都無事既Lyra
E4 in a nutshell

係張床吊住條野
呢D鳩人都可以成家立室
我......
royalty有咩好睇
又無人大叫shield wall!!!
又無兩班人斬黎斬去
又無皇宮orgy
我陰謀論咁講
會唔會以前有班人夾埋玩鳩人
等你班友以為咩曼德拉效應
it was just a prank,bro
睇下d法律劇/紀錄片就知
人既記憶係唔可靠
記錯左就以為係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞