美劇集中討論區(48) JohnWilson | Industry | The Crown S4 | Euphoria

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
點解一定要skins同佢對決
why not both
唔洗急最緊要快
鐘意fleabag都會鐘意呢套
what the fuck27號放哂全季出黎

This Friday, stream the entire season of #IndustryHBO, the series The Wall Street Journal calls "fully enthralling," on HBO Max.
https://www.youtube.com/watch?v=60BpLUFtY-8&ab_channel=HBO

你康復成點呀
冇人睇
加入睇完s4隊伍
今季主角我覺得係Diana>Thatcher>>Charles>>>事頭婆

最開心應該係Camilla啦,一直有個痴情王子係身邊,臨老仲可以嫁入王室,仲有得比人尊稱Duchess of Cornwall (爭在唔敢用Princess of Wales)

當時唔肯脫離可能有佢嘅原因劇入面事頭婆已經夠冷血,應該話除左Margaret成個王室都係冷血,想像唔到現實仲可以冷血成點
我仲未得閒睇第三集 Ruth Wilson we trust今晚拿拿聲睇左佢先再上黎傾先
我同屋企人住,返到屋企唔使打第二份工收工仲要煮飯做家務真係會崩潰私人時間冇晒
絲打好健康我依家運動都懶得做放假淨係想留係屋企煲劇做廢青
唔健康咗好耐
呢排先的起心肝要健康啲
其實食飯可以睇劇
不過the crown呢啲想專心睇所以睇得好慢
下季換人,Erin冇機會發揮
完全唔知有呢件事竟然有人敢綁架公主
我都係鐘意s1同s2啲演員多啲特別係事頭婆,Phillip同Margaret呢三個角色反而第3-4季鐘意新加入個班後生演員Thatcher都唔錯

因為thatcher嘅人生樂趣已經比人剝奪左佢講過自己唔可以休息

睇中文版姐,英文太渣,而且已經係上年嘅事了
我覺得好睇左,不過唔知劇會唔會跟足書,聽講第三集開始改左少少,同書有啲出入
I hate Suzie第一集幾吸引
個老公好賤
見到兔仔就諗起Fleabag隻guinea pig
睇完docu, 下季應該寫好重Charles同diana嘅conflict, 但唔知會唔會咁寫實

其實呢段婚姻睇落好似係Charles嘅問題,但其實都係君主制度嘅問題
下季個diana不得了淨係企出黎都有氣勢
最尾
睇d interview話套野特登拍到想觀眾一齊panic attack咁
第一次睇劇終於見到有主角驚到會即刻急屎 好寫實既表現
其實一開始睇 明明佢老公應該係受害者
但一路睇又會覺得 ...
高質呀呢套真係好彩有開黎睇
Charles最仆街係佢將自己係受害人之一嘅憤怒
轉嫁落Diana身上
最尾唱歌心諗而家啲劇成日唱歌
佢老公好廢又勁絕情 被出軌都唔抵可憐咁
今集個混亂場面其實拍得唔算高質
不過都交代到女主角嘅性格同處境,佢老公同經理人嘅角色,所以都唔錯
最鐘意睇呢啲墮落女人
Jodie無介紹錯
講得好
佢係受害者亦係加害者 而且家下佢仲變winner
冇計 Charles啲自卑撚又話人搶佢spotlight
但真係冇計 好多方面都有壓力俾佢 同埋細個QE同佢嘅關係都有影響
佢自己都對呢段婚姻有doubtful
睇返royal house of Windsor就明
劇入面慘唔緊要,但真人真事改編所以會覺得好慘
S4真係冇乜邊集比較特出,印象比較深刻都係
今季比較平平穩穩咁,可能太多野要講,同埋冇乜邊件事情比較突出
睇落都似係咁
個老母冇啦啦半夜三更趁個仔訓訓下教走入去幫佢執房都有嚇撚死人咩又嘈住哂
其實想問好耐
Camilla真人係咪都係咁唔靚
定套劇專登醜化佢
劇美化咗佢好多
自卑撚淨係敢hup 9佢老婆
應該google會睇得返
好似係有條友揸槍想綁架 叫anne落車 但佢話唔落
明明兩班人都係拍兩季 但好似好多人都係對s1s2班人感情深啲
不過睇完今季我都開始有少少唔捨得olivia同HBC

不過佢都係唔抵可憐
我都覺
諗返覺得幾鐘意痴線佬果集
笑死第1次無事出返黎 第2再入成功埋
同埋佢地打獵果集diana
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞