[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
散景係感覺係藝術黎 唔係講意義
影住篤屎個散景都好有藝術
16好似真係太wide 咁買23算
5) 食好啲住好啲
如果真係要買器材我會揀50-140/56 1.2 影人靚好多
寜願咁買多支鏡,xt2 影相黎講都夠用,除非你要追性能
老蛙標旁零變形,去影建築物應該岩用,不過你都有10-24,係我嘅話我會賣左18-55、買18-60,到時淨係帶10-24、16-80、35.4
56 1.2 都係影半身,巴打帶枝35.4已經夠用
去honey moon 緊係影人+景 56 1.2 影完都唔知邊到影咁
浪費晒枝鏡
Honeymoon咁多野帶,輕便啲好啲嘅
其實旅行嚟講焦段已經好齊全
如果唔怕重,1655真係好爽
唔同嘅焦段影出黎都真係勁sharp
我去歐遊都係長插1655, 1024影wide先拎出黎,返香港放埋
快手放左xt2
補一千買番部xh1
防手振加1655 就已經解決好多問題
X100V 既WB可唔可以跟埋個picture profile preset 黎save? 定係次次轉都要自己tune返個WB?
前日抹過,啱啱影影下又閃,之後顯示“鏡頭錯誤”
陣間可能要試下換第二支鏡睇下係機問題定鏡問題
Thx巴打
鏡頭錯誤有機會係摩打問題/排線斷斷地
飛唔飛到都係問題
我得喎 要入menu set
用23 f2 /16 55影人加景 35 特寫 9mm影建築 咁樣都係好輕 唔想換咁重 可以23加返加kit輕便 邊行邊影用kit 有時間用23
55 200睇情拎唔拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞