[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
係可以裝埋落閃光燈 定係外置。

姐似ad200 係外置+set架 唔方便 街頭拍架
神牛係咪全部水貨黎。我見香港網上賣 980~
柔光箱外置,細細個柔光罩擺燈頂既都得,但係戶外用唔會夠靚,自己試下就知,而且大部分呢d細細個既柔光罩(俗稱 番皂盒)係買果陣已經跟埋
諗諗下 都係想買v860ii,用鋰電池 都慳下錢,
其車功能上 同 tt865 分別真係唔太? (價錢差左300幾)
功能一模一樣。
電池就兩睇,回電速度就一定係呢d大鋰電快過NiMh,但你日後要換燈/添其他牌子燈就用唔翻呢粒鋰電,同埋AA電你急需charger都容易搵到。
同埋eneloop AA電其實好平已經有4粒另外仲有ikea ladda既,平d但效能同eneloop pro差唔多,但ikea係藍
上網禁禁下 又有個 V1出左黎。 好亂
神牛v1, v860ii, tt865f
唔該師兄
我應該會上去毒氣室試多幾次先
上次去唔記得拎自己機去 無留啲相返屋企比較
v1等佢出二代呢期有少少暗病
你影乜先呢到底
係都平一半509啦,本身支野1000都只係
我都等緊70300
加埋枝1680個range cover晒
其實若果 subject 企定定比你影
邊枝都差唔多 (power 一樣的話)
用得燈就唔好諗直打
一枝冇 ttl 嘅神牛 + commander 加枝腳加把遮都大把嘢你玩

插機頂真係除非你 event / big day 焗住插
Tg聯絡?
壓到咁低得唔得
Fringer NF-FX有AF
我覺得應該都會幾貴下,又識認鏡執lateralCA ,又要有Nikon特有既光圈控制桿
大家買機身會選擇咩色? 黑色or 銀色? (如XT3, XT4)
富士一定銀色for sure
Sorry新手一問
近排想買fuji嘅相機 主要想影下人同景
唔需要太好 比較鍾意重景深
Budget 5000內有冇可能
唔好意思 唔係好識玩相機 所以先係到問下有冇介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞