[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
不了拎過frd嗰隻撚咗兩撚 同viltrox差唔撚多 係靚仔啲only

唔要af speedbooster就fringer

要就真係買viltrox留返啲錢去食多幾餐黃色小店補返買支那牌嘅數啦metabones真係唔抵到一個點btw 最近好似有fw update唔知有冇改善到
你部機咩setting
發毛會影到咁樣㗎咩
有用到ND鏡
https://youtu.be/uh3wMO-dI64
XT4有雙原生iso
咩呀 快門係唔可以慢過FPS 即係你一秒23格最慢係1/23 你係咪講緊升格慢動作?

點解我唔得
想問下點解iphone apps完全連接唔到相機 係咩原因
個apps廢
去買個sd card adaptor過相
因為個app垃圾到一個極點
我覺得Fuji個app過相快過Sony
但係fuji好似沒得選過晒當日影相,只可以select all
依家手上FUJIFILM XT3 加 XF 18-55, 下一支鏡頭買邊一支先好?

1. XF 23mm F1.4

2. XF 10-24 F4

因為budget 有限,要分階段入手。
睇你影咩
有得選黎send

個apps其實舊一兩個版本好用啲,我都唔明點解依家過相要我開定位
個app 可以send GPS location落你相機度, 唔駛執相手動加
睇你影咩多, 如果影風景多就後者啦
補返wide嘅焦段

而且等效35mm視角支1855都畀到你, 反正影景好多時唔使大光圈, 甚至為左全畫面都響焦內可能要收光圈

X100V
我想問吓XT3
我拍4K嘅時候點解出到嚟啲片會分割做一條條片
上網睇話只要SD卡大過32就唔會分割
我已經用128

X-Pro2
除咗舊電垃L圾都冇乜投訴
你張卡咩 format? FAT32 定 exFAT
岩岩入左支50/2

你條片幾大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞