[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好詳細 感謝師兄
睇落都係XT-3 好啲
準備入坑
唯一係XT3 made in China

利申 xt2 開心使用中
二手xt2 如何
還我made in japan
我兩年前由xe2轉上xt2
用到而加仲覺得好好用

不過有新都係上好啲嘅
上個post有人post條link話上次xt3更新有classic negative,之後好似富士話唔會有嘅唔知有冇記錯
而加入 XT-20 學下攝影好唔好?
冇budget咁買囉,新手機唔差既
有冇巴打買左x-s10 岩岩攞上手玩左下 都幾好手感 但同t3拍埋一齊又冇咁型
xt2成四年前產物
講真比多少少上xt3好過
成個體驗係唔同
xt2個年代富士自動對焦仲係麻麻地
部機買返黎起碼用幾年
買部好少少既好過第時心思思想upgrade

其實xt2又唔係真係咁差
不過學sp話齋「冇比較就冇傷害」
以前我用xt2都用得好開心
但一拍埋新機度真係唔係果回事
特別係用過touch screen之後返唔到轉頭
不過講開又講
果陣岩岩買xt2係新學影相
反而部機冇咁勁會學人玩下m mode
慢慢影
換左新機之後咩都交晒比部機處理
淨係較下光圈就算
都唔知好事定壞事
本身用緊xe3 +23/2
仲有部rangefinder 菲林 加啲m 鏡
菲林數碼雙修
由35 到50 f1.4 到f2.8 都齊

呢排好想入x100v
見樓上巴打講到咁正
好想入部+wcl 二手網見齊配件唔洗9k

大家覺得應該等多陣?
定係去?

好糾結

買: 有tilt screen 三防 mij 復古又靚仔(中哂啲rf情意結)hvf 吸引
唔買:已經有部菲林奶 m鏡 可以兩邊換鏡apsc ff 兩邊並行優勢
用緊xt1 諗緊遲下轉xs10定xt3
要操作xt3
要防震xs10
XT-3 新機水貨去邊度買好
又黎
留個地址 我買完送上門俾你
有無x100v用家講下有咩缺點?心思思想入手
我就好膚淺,電少,唔好揸,快門聲核突
但啲相真係好sharp,色超正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞