[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有冇用x100v既巴打?
想問下個快門按數係咪顯示唔到架?
入左二手16.4幾個月 冇後悔
個超近close focus好好玩
大光圈24mm eq好啱同囡囡拍室內寫真
其實富士二手價咁硬 我低價二手入 高價放 可能仲有少少賺(如果有咁好彩)
有冇人準備買xs10?
等緊showroom有去試機
今次行貨都係7999唔算貴,唔知水貨會賣幾多錢呢
好用最重要 仲比較緊佢同XT3
手痕想買部x100 系列,x100f 定x100v水好?
淨係fix咗個大光圈近拍就已經唔洗諗
X100v仲要靚仔咁多
邊間買水機好?
四佬三羊
起碼你知一定開過 俾其他人摸過 要唔要就睇吓你自己嘅心理關口
你影張相睇返 EXIF 就睇到個 count,不過個 count 無乜意義
水貨平一千幾百?
黑店靠害
樓上好多巴打都話去呢兩間
有無得講多少少 準備黎緊買機
想講多啲咩?鋪頭比咗你,自己去買去check機就可。

最緊要唔好比人講兩講就買咗另一部機,同埋唔好比人R到你買多餘嘅配件就得。
呢度好多人都話中過招亦都有朋友中過伏

黑歷史嘅自己搜尋下啦唔好下下問人啦好冇
講真 自己定性唔夠可以鬼人地啲咩
一有人問買水貨邊間好,就一定有人話係黑店
水貨有價了
新手想影景
我想問買水body+xc 15-45 $7990
定係水body$7290 + 二手18-55 $1800
出名賣水貨嘅間間都有被指控過做黑店
所以平時都唔會答咩「邊間鋪買水貨好啲」
鏡頭影像質素就1855好啲囉

邊支啱影景要睇返你期望係啲咩
1855問題就係唔夠wide, 1545以kit鏡嚟講算幾wide
但又唔係個個都鍾意吓wide影大景

我自己Fuji standard zoom都係得支1855
廣角需求係另外補支samyang 12 f2咁
你可以唔答姐但係嗰啲問題青年永遠都係繼續問㗎嘛⋯⋯

根本你哋仲壞晒個個上嚟問

老奉有人答搞到個個都變殘廢大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞