[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (66) Sigma定焦無限好

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔該哂巴打
聽日要課金啦 check清楚先
其實XT30個腳架位9成係定位問題
Canon m200咁細部腳架位都係係cmos中間
最近想買部相機玩
想請問如果新手嘅話買XT4係咪太誇張?
其實又想買部平少少嘅XS10
請教吓各位大佬有冇其他推介
同埋唔知各位推介喺邊到買機好?(想做分期)
有錢就攻頂入水貨,啱玩嘅又唔駛煩換機,唔啱玩或想轉會放返出去都唔會蝕太多
想問如果新手嘅話等X-S10 水貨好定係買X-T30 水
Budget 10000樓下
好的感謝!個人都係想入XT4多啲
X-T3 + 1680
影相操作xt30
拍片要反moon咪xs10
想問X-T3 同X-T30 有咩分別
Viewfinder大d
好揸d
雙卡
機身操作有定位上分別
無論xt3 xt30 xs10都係三條產品線

而xt3同30就係高階同入門嘅縱向定位
喺機身,拍片規格,動態拍攝有比較明顯嘅分別
其餘同xt3相差唔多尤其又輕又細又靚仔 拎出街嘅意願都大啲
想問下xt3 新手會唔會難用

xt3同xt30嘅用上去感覺有啲似一部菲林相機...
新手可能要啲時間了解一吓iso 光圈 快門 曝光補償之間嘅關係之類...
但係機械感正正就係fujifilm相機吸引人嘅地方
師兄做個朋友
請問邊度買機同埋鏡嘅水貨比較好,新手驚俾人呃
um....我平時都係去開price嗰幾間

都係睇吓包裝貼紙齊唔齊 機身有冇花 cmos有冇塵 對焦有冇問題

唔好耳仔軟畀啲sales sale你野 大概唔會呃到你啲咩

但係 記得 買水貨
Thx 師兄
想問XT4 iso dial既手感係咪同shutter dial同曝光補償唔同
我果部擰個feel有啲唔同
ISO 好鬆,其他好實?
Yes稍為鬆少少個手感有啲唔同
Yes稍為鬆少少 個手感有啲唔同
係咪正常
有冇巴打玩過meike/7artisans/pergear 25mm可以分享下
淨係玩過Meike嘅35 1.4同7artisans最新支35 0.95
25mm冇玩過
兩支對比下有咩評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞