LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
手感黎講係
不過我本身鍾意leopold隻手感多啲 本身造功都一流 慳返
R2 PFU

個case最主要問題係又薄又cheap
一囉上手就eateat聲
而且108key個case中間仲會淆落去
究竟個case要cut cost到咩地步先可以差成咁
上面d finishing有等於冇
一掂就花
當然keyboard係囉黎用唔係囉黎睇
一定有使用痕跡
但係都唔使又淆又花掛
Wobble直頭係基本操作

Leopold造工100既話
Realforce最多50

btw小量情況係個case平放都有問題
一係就四隻角唔平(最簡單amazon review,or youtube一search就有,其他地方亦有)
會上下up下up下
唔係普通既wobble
不過呢個係小數
但係d qc真係差到有等於冇
普通版R2個spacebar係abs
唔太知呢個係咩玩法
可能R2造工會好過R2 PFU掛
不過真係對Realforce完全冇信心
因為PBT 做spacebar 會灣
所以要用abs
想問想買無綫既話 1000內除左k6 仲有無咩好介紹?
同先見有啲行2.4ghz係咪無咁勁delay?定其實同藍芽一樣
我個mxmaster 行2.4就好似成日比wifi訊號干擾
but唔清楚係唔係完全關事
咁sad 我見啲sales 係咁sales 話好啲
最好一定有線
張枱已經好多線
整走其他線好過啦
啲線多到驚
推下
我用緊果隻係R2 PFU 108 keys 45g,
本身冇R2比較唔到。
鍵帽係PBT熱昇華,spacebar都係。同touchwood用左幾個月都冇彎。
RF個手感同Leopold fc980c唔太大分別,但我用黎公司打字所以想Full size所以冇揀980c。
本身買返黎果陣已經lube左同我用落都手冇乜大問題,可能撞手神掛。但RF Topre手感類tactile應該冇其他廠做到就應該係真
邊到買
睇完台灣PTT推介用緊ikbc w200
可以參考下
應該有直送架啵 冇咪集運buyandship
幾多錢啲你要求幾快姐
Gmmk非pro版ssp 2000fun有實物摸
我見幾好咁 又唔係好貴 我見corsair k63 又幾好但個個都屌佢質量唔掂
有無人有Kira96 ? 有無伏?
好條毛
太輕?
質量
無直送呀 已經問咗佢CS
我可能會試下buyandship啦咁 唔該
唔該ching
咁知唔知有無地方有glorious panda現貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞