LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係? 不過睇完setting 好鬼煩後都打算收皮。
Thanks
Ching wire即係點
你衛星軸條鐵桿
我仲以為wire係淨係解軟d既野

果碌野我都幾firm佢平 學韓仔片咁擺平面試
跟住就正常咁樣插
條wire係個軸既下面
我估係碌野唔可以放係軸下面?
你呢set keycap係Unauthorized嘅product嚟
就係三個 stainless steel roller (有凹槽嗰款 redesigned roller) 連三對 bearing 同埋佢嘅 lube grease
https://web.archive.org/web/20180326232623/http://clearlysuperiortech.com/redesignedsteelrollersforltracs.html
你有 CST L-Trac 又折開過嘅話實知係乜

我嗰隻 CST trackball 啲 roller 其實係崩咗,用咗幾年終於頂唔順諗住換咗佢
我估應該都係俾 massdrop 或者 DHL 使出過質量跌落
收貨嗰陣我淨係留意到個波崩咗一忽,依家諗返起我好肯定已經係連啲 roller 都崩埋
用左咁耐都未拆過
幾錢一套?
即係會發生咩事
暫時呎吋幾準
應該 US$19.99,運費問緊
正常應該唔會有需要換,除非你嗰隻係 2017 年前整用緊舊版 roller,又或者你 feel 到個 roller 崩咗...
不過你鍾意買嚟備用都得嘅
你嗰隻用咗幾耐?
建議你拆開睇睇順便清潔下,應該都會有唔少塵
17年一月
岩岩見到有人賣緊靚d既roller
貴一倍
which?
你好似買錯stab⋯
好似係platemount 你係唔係買左pcb mount
移走埋上面個行cap睇下?
卡係pcb果款黎 即係螺絲個fd
唔係「鋼板衛星軸」
定位板唔係呢款
潤爆佢都係咁 我諗佢到左極限
最側唔會一齊落 過少少一齊落
手感比macbook air仲差 落唔哂

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞