LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
你要重就好難平1000budget真係邊度都去唔到
算啦,我都知架啦
咁又唔好咁講,用1000蚊砌到board其實都係樂趣嚟
個人建議你買個膠殼做Case,跟住買幾條實心嘅鋁條擺喺入面

膠Case 100蚊
PCB一張100蚊
USB-C cable 10蚊條
Gateron 1蚊粒買90粒
鋁條20蚊條買5條

呢度加埋400蚊,仲有600蚊budget淨夠你買套KAT Mizu
唔記得提你Budget有限Plate就唔買了,記住買五腳軸
其實係一千淨係外殼
Ummmmmm…budget咁少好難幫到你
放棄ed
應該淘寶先有d咁既騎呢野
因為你話要重,我假設你要2公斤
我自己有個kit入面2公斤以上嘅最少都要2K以上,仲未計switch/keycap嗰啲

我上面嗰個方法咪幾好
好多BLE 5.0 鍵盤都做到
www.vexc-how-design.com/overview
sor ,淘寶野,
我諗呢個廠都係幫其他site 生產

好買唔買買啟辰

等其他師兄答你點解唔買得,我負責屌你老母
等學野,唔怕被屌
去Daily Clack買野真係好撚on9
唔撚send email吹佢就唔撚寄
好少有現成嘅cherry綠軸賣
睇黎睇去都係好似得vortex有出
莫講話要冇外框款
同一個layout有冇其他推介?
堆熊貓到手lube埋但係KBD19x 都係Notify Me
又唔想買支那drop隻shift 隻腳廢撚到
買返來隻keyboard
打打下機發現
Hold住W (向前行)
再撳2 (換武器)
就唔識行亦換唔到武器
隻keyboard有無得救
YMDK96 / melody96
但我未用過
keyword: 防鬼鍵
你隻 keyboard 係乜嚟?
未聽過有鍵盤會連 2kro 都唔得,淨係㩒兩粒掣嘅話應該冇可能會 conflict
放棄啦 淘寶都4 5蚊粒
去邊度買switch比較抵? 想買大約60隻Cherry MX switch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞