LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
另外想問下fc750係咪難少少配keycap? 上網睇過好似話個size有少少唔同
冇啲咁嘅事
FC750係一隻普通標準 6.25u spacebar TKL
唔該哂你巴打睇下魔鬼sir下次返咩貨先
我早上個月先買咗套嚟幫隻FC750換,上網是但搵都好易搵到
一唔想做嘢就周圍睇,見到啱眼緣就想買
https://oblotzky.industries/products/nk65-milkshake-edition
歡迎黎到地獄第十九層個個月都無錢淨
你都無錢呢個post應該所有人都赤貧
Btw想問下依隻嘅評價係點
我暫時睇好似都唔錯(?)
入門board嚟講都幾好評價
依隻又係,個名又係fake到爆
睇嚟又要買過買返啱奶軸
Cherry MX Browns are the best switch
啲novelties
係,不過見佢啲公仔幾得意
Corsair K100 OPX自家光軸, 有無人知手感如何? 有人講似Cherry 銀軸
啲大鍵廢到仆街 要光軸買返razer/roccat
之前都係接觸RGB, Razer/ Corsair
GMK 之類想入手, 可以邊到買到?
大家通常講GMK係講GMK嘅鍵帽 定係你真係想搵GMK嘅KEYBOARD?
GMK嘅KEYBOARD 係咪好難入手? 價錢大約幾多?
咁成個board 有咩推? 我只係識CHERRY軸, 其他野唔識
印象中GMK係有出KB 但幾乎無乜人用 我都未見過 大家講嘅GMK都係講GMK代工嘅鍵帽ONLY
點解無咩人用佢既KB?
因為佢係主力做鍵帽 唔係主力做鍵盤(?)
咁通常有邊幾隻入門KB?
應該咁問 你想搵啲咩? Layout? 軸? 你想搵現成定自己砌? 筆直?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞