LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Yes
又係時候叫下春
我隻 Model F 幾時先出到
你唔係年初訂?
都係唔買E7V2
好玩唔玩玩 2.5u
師兄係邊3d print
啲字體好柒
有無其他kit係類似呢個1800 layout but tkl?
好正
公屋仔用緊MX silver 比訓覺老母話打機吵住嗮,想買個短板靜啲嘅有冇推薦,mx slient red其實靜唔靜,low profile個啲會不會再細聲啲,睇中leopold FC660M
算靜
起碼冇咗達達聲
同埋Bottom-out冇撞落去果下聲
遲D有依隻 Zambumon Sar,但唔係TKL,可以睇下啱唔啱
https://geekhack.org/index.php?topic=109390.0
Zambumon 射了
利申 已join serika r2
如果你用廠board嘅試下Realforce/ Leopold 嘅Silenced topre啦
係貴過MX Board少少,不過手感好過Silenced Cherry好多
自己拆開塊board 入foam +swtich落靜音墊咪得
極低成本
Topre係靜但用黎打機發揮唔到佢性能,同一隻都成2k
Realforce肯定嘈過silent red
佢既静音只係對比自己冇寫明靜音既靜d
都係靜但係silent red會細聲d
但係silent red手感差到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞