LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
相反 notebook嗰啲係矮帽 你要揀隻高帽
Corsair K100 好似幾好
但係價錢出事
你係咪冇睇過頭post?

你走先,我掩護你
好喺邊 啲大掣肉到仆街 有啲lube多到啜住彈都彈唔起 piece of crap
係 對唔住大佬
好玩唔玩 玩膠?
新手想試60%
平平地anne pro 2 會否是個好選擇?
另外想問問咩軸回彈速度比較快?
訂制左個鍵盤專門玩音遊感覺跟唔上速度(TTC)金粉。
如果要玩lighting effect可以考慮K95
金粉輕啫,佢個鍵程無縮短到
建議你用Cherry silver,最好Cherry LP silver
有無咩成品係用lp silver?
我用緊lp red (cm sk630)感覺略硬
k70,好似係?
lp 軸係唔係好似普通軸咁插落去就用得?
我想淨買幾粒黎用,又好似搵唔到有單賣。
唔得,footprint唔同
搵日去試下k70 ,需然唔太鐘意賊船
唔該晒。
durgod 有好多cherry silver variant
再唔係自己組囉 不過都貴 都要5蚊粒
都係用返原本個sk630算
我試過G白比較啱用,但唔知係唔係太輕頂唔起個3x空白鍵,訂左啲油同cherry衛星軸返黎換左佢睇下會唔會好少少。
按道理唔會太輕所以頂唔起space架喎 金粉嗰啲都係照頂起
你係唔係有mod過你個stab? 有時候可能係個stab有問題 未mount好先會咁樣
兩邊都係咁,我覺得應該係個濕尻雜牌衛星軸出事,又大聲又刺耳
咁難搞啲
窮賊唔見咗人
新手一問 點解要將鍵盤分開兩半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞