LIHKG機械鍵盤集中討論區(32) 十月爆買月,年尾你唔係唔衝刺下化?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Ducky 有factory lube spacebar
leopold 就唔清楚
我有 polaris pc HP 入曬兩張foam,
除左spacebar垃圾 其他都好好聲。
呢個hobby靚野係睇經驗
新作者多數冇人夠膽買
參考keycult/s75 一開始都賣兩個禮拜都賣唔曬

建議睇下作者前科點
遲啲睇下有咩評價
佢得唔知十二定九個鐘抽,瞓醒都已經完咗
已miss

Monokei 賣嘅board 定價高到aftermarket 咁
如果想要
CHERRY 茶軸
有背光燈
鍵線分離
104,未試過87但可以一戰
有埋倉頡碼更好

有無推薦
依隻佢哋好似係做vendor,唔係佢哋出品
平平哋irocks
irocks k69m
睇下其他巴打有咩意見
唔一定要倉頡碼就Ducky One 2 Bon Voyage 要倉頡碼就i-rocks
用左 i-Rocks K61M 半年
但個 ESC制壞壞地有時要禁幾下先有反應
可唔可自己買條軸換?
定係個底板壞左

利申: 新手
冇保養咩
之前想買K75M但無貨
係喎 有2年
打去問下先
ducky one 2 果D 五顏六色款係咪好似都無背光
見官網寫無
但price 果到有D話有背光白燈
香港有嘅得Bon voyage同RGB有 其他都無
唔該先 再考慮下
Late update:
我入埋R2 55g silent做對比
R2明顯好好多
起碼係實淨既
感覺良好
不過45g係定55g真係睇你想要手感定輕鬆d
btw顏色都唔同
R2黃d 個feel仲舊過R2 PFU
唔識睇係咪同一間廠出
但冇理由差咁遠掛

同埋應該2個都係pbt spacebar
我諗二代pbt
第一代就係abs

不過真係鐘意diy or玩既強烈唔建議入手
大把好野玩
And 104唔係個個鐘意
觀望耐啲等下有冇多啲sound test 先
唔該哂2位巴打,最後可能都係等FC660M BT有得wireless又唔怕插線用會壞電池
Realforce?
咁 R2 應該真係 PBT spacebar

> 不過真係鐘意diy or玩既強烈唔建議入手
> 大把好野玩
想 DIY 玩嘅話當然係唔會玩 Topre,因為根本冇乜嘢可以 DIY (除非你大把錢)
不過同時 DIY 都冇乜嘢可以同 Topre 比較,都唔同嘢嚟嘅

> And 104唔係個個鐘意
Realforce 有 TKL 㗎
難? 難喺邊度呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞