(擺脫支那牛牛) 可能係全港最詳細美股新手教學文

1001 回覆
1212 Like 25 Dislike
lm
bookmark
我印象中佢好似冇問我呢條
太耐唔係好記得了

佢有問我開戶目的,我答for capital gain

如果佢咁問你既話試下答 I believe I may move out of Hong Kong later?
我諗佢做due diligent 只要合理既都應該過到掛
咪撚用Sofi, 大跌市根本入唔撚到app
https://www.safegoldsf.com/

係咪香港期指? 呢間我用過都ok
果陣都係search最低手續費,唔好執粒就得

但佢係用sp trader,個介面同牛牛都幾唔同,要重新學點setup。你接受到就ok,不過其實以前間間行都係用sp trader,係得牛牛自煮研發
多謝樓主高質分享 幫推
岩岩即刻買左John Murphy: 金融市場技術分析/Technical
IB HK 入錢可以用FPS
拎錢每個月有免費一次
LM
Lm
股票轉過去我地一般叫射倉/轉倉

詳細要睇返你間行WO,你GOOGLE下轉倉/射倉教學應該有唔少,再唔得就問CS,一定搞得掂。

再唔得咪沽左佢當抖下,因為都就快大選出結果,都有RISK架
用緊FT 成日daytrade
但最唔好既就係 盤前盤後交易有限時
想試下轉TD / CS
但係咪2個開戶都好耐?
有冇話邊個耐d
有啲連盤前盤後都無
樓主有心
lm
Strong post lm
LM
但呢幾代香港人
好難要全英文
開咗citibanking 有冇得升級上Citi priority?
實用post
Firstrade 係咪冇咁好? 見佢冇上市
睇完
我選擇牛牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞