[PS4] Nier : Automata 劇透討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
9S醒番
仆街橫尾唔怪得係咁推人去睇

詳細希望

看左,橫尾改了劇本

邊度有得睇
Happy end
本設定集有啲伏

差唔多一半都係攻略唔係大問題都算

咩裡設定,其他野都無講過咁濟

唔怪得amazon咁多低星評價

我兩本都無買...但見巴打講唔係已經分開左兩本做設定集同攻略本咩???

第一本美術記錄集 我都無買
美術野 睇圖 無咩其他野睇
依本設定集delay 左成個月重要無咩特別野睇
好普通講下啲設定
有個年表, Q&a, 文件 果啲睇
加幾多個short story
唔係伏既 值得買既 可能nier 1 果本太爆
今次諗住有啲野爆有啲失望姐

其實個年表好多坑

係有啲補充e end 後幾百年
和平,機械生命體有貴族,有內亂
重覆番人類歷史
12422 年 目擊到黑衫既android

btw 連N2 個名點黎都係寫不明就算

個年表好似話有少少hint左 9s最後醒返?
本設定集有啲伏

我兩本都無買...但見巴打講唔係已經分開左兩本做設定集同攻略本咩???

好普通講下啲設定

其實個年表好多坑

重覆番人類歷史

Emil head 都有講佢幾百年後撞番黑衫android同埋佢覺得以前係識佢,但emil又開始失憶
9S醒番

詳細希望

看左,橫尾改了劇本

邊度有得睇

http://www.bilibili.com/video/av10325734/?tg
咁多爸打識日文
本設定集有啲伏

好普通講下啲設定

其實個年表好多坑

重覆番人類歷史

Emil head 都有講佢幾百年後撞番黑衫android同埋佢覺得以前係識佢,但emil又開始失憶

後續原來重有篇係沙漠resistance果條女寫既機械生命體調查書
條女又黑化埋 話要隊林曬機械生命體同諗yorha出黎班仆街
9S醒番

詳細希望

看左,橫尾改了劇本

邊度有得睇

http://www.bilibili.com/video/av10325734/?tg

第幾分鐘係新果篇
終於爆晒5個結局可以入黎睇post

忍左兩個月入手中文版非常值得
好耐冇試過打機打到感情咁投入
頭先睇nico live
班聲優演繹得好正......胃好痛....

花江配9s真係配得幾好

講起聲優
好多鬼佬都係玩英文語音
真係未見過鬼佬用日文語音
唔係話英文語音唔好,只係同日文比明顯真係有段差距
花江同悠木碧真係世界級

花江配9s真係配得幾好

依句真係好深刻 好撚正

講起聲優
好多鬼佬都係玩英文語音
花江同悠木碧真係世界級

主要係打緊追唔到字幕.....

詳細希望

看左,橫尾改了劇本

邊度有得睇

第幾分鐘係新果篇

佢得第4幕改左 85:00開始

講起聲優
好多鬼佬都係玩英文語音
花江同悠木碧真係世界級

主要係打緊追唔到字幕.....

村長果度睇到喊

詳細希望

看左,橫尾改了劇本

邊度有得睇

第幾分鐘係新果篇

佢得第4幕改左 85:00開始

聽完
最尾居然有用到機械生命體核心依個設定
雖然冇解釋

講起聲優
好多鬼佬都係玩英文語音
花江同悠木碧真係世界級

我覺得英文語音a結局2b喊聲淒涼過日文語音
我睇返nico, transcribe左最後果part

===============================

Pod 153: その時、なにか起きたのかは今もなおわかっていない。ブラックボックスが9sの記憶の自我データを取り込んでいたかもしれない。何れにせよ我々にはわかっていないエイリアンのテクノロジーが影響しているだろう。

Pod 042: すべての存在は滅びるようにデサインされしている。

Pod 153: 生と死を繰り返す螺旋に彼らは囚われて続けている。

Pod 042: だが、私たちは諦めない。

9S: もし、この世界に呪いが満ちていても。もし、この世界は罰を与えようと、

2B: その輪廻の中で、私たちは抗い続ける。

2B, 9S: 祈りの言葉を、歌いながら。

BGM: The Weight of the World
快D將音樂劇D劇情出係DLC
即刻買買買
追緊尼爾1 既劇情

想問好耐,N2紅衣女個模型係咪佢
DOD1俾神附身個女仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞